Geri görüş kamerası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mstctp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arastirmak lazim dediginiz givbi birde medi@skin'e total commander kurmali mi yoksa icinde var mi arastirdim fakat bulamadim.

Arastirmak lazim dediginiz givbi birde medi@skin'e total commander kurmali mi yoksa icinde var mi arastirdim fakat bulamadim.

total commander içinde var mediaskinin, applicationsa girip ordan exe sini ekleyip kullanabilirsiniz.

24 pinlik connector den uygun pimlere bağlantı yapılacak

rh7m1c.jpg

micom testinde

RVC_SWRC # 2 (2A) tuşuna basılarak aktivite ediliyor

2mfx0ee.jpg

medianav kendine res attıktan sonra geri vitese taktığınızda
o6ch35.jpg

mavi oklarlarda kılavuz çizgilerin ayarı yapılıyormuş.

geri görüş kamerası olarak kullanacak olan kamera ntsc destekli bir kamera olmak zorunda. 15$ civarı bir ücreti var yurtdışında bu kameraların.

uygulama videosu

https://dl.dropboxusercontent.com/u/45661986/RFCNAVI_DNAV.mp4

bunlarda kamera ayar görünüşleri
images-i3427be9yr9.jpg

images-i3428b8qv0n.jpg

images-i3429bp2on3.jpg

Evet arkadaşlar bugün sonunda zaman bulabildim ve kameramı taktım aracıma; yapılması gereken adımları teker teker aşağıya yazıyorum inş herkese yarar sağlar.

1)Cihazınızın 4.0.3 sürümünde olduğunu doğrulayın veya güncelleyin.
2)USB belleğinizi formatlayın (FAT32)
3)MediaSkin dosyalarını USB Belleğe atın
4)USB Belleği arabaya takın ve aracı çalıştırın
5)Güncelleme için onay isteyecek onaylayın cihaz birkaç kere kapanıp açılacak dokunmayın hiç.
6)En son yükleme bittiğinde size tekrar soracak güncelleme yapayım mı diye hayır deyin ve USB bellekten update.lgu dosyasını silin.
7)MediaSkin'de applications bölümünde + ya basarak Total Commander'ı yükleyin ve çalıştırın.
8)Sol ekranda sırasıyla StorageCard - System'e girin
9)Sağ ekranda ise USB Belleğinizi yani MD'yi açın
10)Sol ekrandan DSI_config.bsd, DSI_EC_config.bsd ve ULC_DTC dosyalarını sağ ekrana yani USB Belleğe sürükleyin açılan ekranda copy'e basın.
11) USB Belleği araçtan çıkartın ve radyoyu çalışıyorsa aracınızı kapatın ve 30 sn bekleyin (sistemin tamamen kapanması için)
12) Aracı çalıştırın ve radyonun tamamen açılmasını bekleyin.
13)Açıldıktan sonra sırası ile ses açma kapama tuşuna basarak sistemi kapatın(saat ekranına geçecek)
14) Direksiyon kontrolünden önce + sonra - ye basıp USB Belleği takın. Test menüsü açılacak.
15) Micon Test'e girip SWRC#2'ye basın sistem kapanıp tekrar açılacak. (Geri görüş ekranındaki çizgiler için aynı işlemi yapıp B89'a basın.
16) Şimdi geri görüş kameranız aktif fakat Navigasyon sistemi açılmaz (Kabul Ediyorum tuşu aktif değil). Şimdi devreye aldığımız yedekler girecek.
17) Yine mediaskine girip Total Commander'ı açarak sol ve sağ ekranı yukarıdaki adım gibi yapıp bu sefer sol ekrandan DSI_config.bsd, DSI_EC_config.bsd ve ULC_DTC dosyalarını silin.
18)Sildikten sonra bu sefer sağ tarafa yedeklediklerimizi sol tarafa sürükleyin ve çıkan ekrana copy deyin.
19) Şuan kamera ve navigasyonunuzda aktif haldedir bağlantıları yaptıktan sonra kameranız çalışacaktır.

Bağlantılar ise;
9, + elektrik
21 - elektrik

10 kamera görüntü +
22 kamera görüntü -

3 geri vites ışığı tetikleyici +

olacak şekilde bağlantıları yapın.

Geri vites ışığından elektrik alırken unutmayın lamba bagaj kapağında burdan elektrik alabilmek için tavan döşemesinin klipslerini çıkarın elinizin gireceği kadar boşluk yapıp tavandan çıkan kablolardan lambaya giden + kabloyu bulun ve ön tarafa elektrik çekin.
kbohdv.jpg

2u6jpg8.jpg

2n1uj2p.jpg

25k75vl.jpg

teşekkürler elinize emeğinize sağlık güzel bir uygulama olmuş. benim merak ettiklerim;

- aracınızda önceden menavrus gibi 3. parti bir yazılım yüklü değildi dimi? (mediaskin dışında)
-bu işlemler garantiyi bozar mı onu merak ediyorum birde :D

Hayır menavrus daha önce hiç yüklemedim. Garanti konusunda sıkıntı çıkacağı kesin bence sonuçta aracın elektrik tesisatına müdahalede bulunuyoruz fakat birazda servise bağlı kıllık yapmak isterlerse birşey bulurlar zaten.

keşke biraz daha foroğraf olsaydı montajla ilgili daha iyi olurdu. siz kendiniz mi yaptınız ustaya mı yaptırdınız?

Montajla ilgili çekilecek pek bir resim yoktu plaka lambasının kablosunun ordan kablolar arabanın içine alındı ordan kapı altlarından radyoya bağlandı. Bağlantıyı ustaya yaptırdım 35 lira ücret ödedim uğraştığı için pazarlıkta yapmadım

Süper birşey olmuş . Ellğnize ve emeklerinize sağlık... Kamera seçimi nasıl olmalı siz nereden temin ettiniz. Onuda soyleyebilirmisiniz.

Geri