Merhabalar, henüz renault araç sahibi değilim. Ancak önümüzdeki bir kaç aylık süreçte C segmenti dizel bir sedan almayı düşünüyorum. Aklımda olan araçlardan en başta geleni Fluence. Bütçeme uygun 2014 veya 2015 model fluence icon almayı düşünüyorum. Foruma üye olmamın amacı da araç hakkında detaylı bilgi almak.
Araç aile aracı olarak kullanılacak. 50 yaşına yaklaşmış, yetişkin iki çocuğu olan bir eğitimci olarak, fluencın fiyat/fayda oranının üst seviyede olduğunu düşünüyorum. Benzer araçlar olan corolla astra focus ve corolladan daha uygun fiyata olduğundan fluence bir tık daha öncelikli tercihim. Fluence, anladığım ve gözlemlediğim kadar genelde şirketlerin tercih ettiği bir araç. Kişisel olarak kullanacağım için temiz işimi görecek keyifle kullanabilecek bir araç bulduğum takdirde beni üzer mi? Kriterlerim, herkesin olduğu gibi öncelikle tüketim, genişlik, malzeme ve işçilik kalitesi ve arıza oranı. Çok olumsuz yorumlar da okuyor veya duyuyorum, bunun yanında tam aile aracı diyenler de oluyor. Bunu en iyi siz değerli fluence kullanıcıları bilir diye düşünüyorum. Öneri, tavsiye, görüş ve yorumlarınızı bekliyorum.