Merhaba;
Dün aracımı yeni bakımdan çıkartım. bakımda yağı, yağ filtresi, hava filtresi, mazot filtresi(ne takıldı bakamadım), şanzıman yağı değişti. Egzoz emisyon sensörü hariç hemen hemen tüm sensörler temizlendi. Katalitik konvertör temizlendi. Birde bu şekilde deneyeceğim.
Tüm şartlar hemen hemen aynıydı. Depolar tam dolu ve tek kişi test edildi. İklim belki farklı olabilir ondan emin değilim.
Tüm bunların haricinde ilgimi yakın zamanda çeken (belki önceden de bu şekilde olabilir) yol bilgisayarı ortalama yakıtta iken ilk çalıştırıp 1 dk beklediğim esnada ortalama yakıt 0,1 bazen de 0,2 birim durduğu yerde artıyor. Motorlar ilk çalışmada zengin karışım ile çalışır ancak bana bu artış fazla gibi geldi. Beklemeden ilerlediğimde de ortalama yakıt düz yolda 11 lt/100 km civarı oluyor, sonra tabi normale dönüyor.
Ortalama yakıt tüketimi sıfırlayıp şehir içinde bakarsanız çok yüksek çıkar. Bir stabil sürüş olmadığından dur kalk çok olduğundan ortalama değer yükselir. Uzun yolda test etmek gerek yada bir düzlükte stabil sabit gazla giderken anlık tüketimin gösterdiği değer genelde ortalama değerle aynı olur.