Fluance rölanti sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan flu06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Serkan bey merhaba söylediğiniz benin düşündürdü şimdi?kızdırma bujisi patlasa araç çalışmaz ise bu adam neden böyle diyor acaba? veya arıza kotunu sildiğinde rölanti neden düzeliyor ..ama sizde haklısınız..neyse aklım ice karıştı

yerinizde olsam servise uğrar birde orada bilgisayara bağlatırım. şayet aynı arıza kodu çıkarsa yazılımı tekrar yükletip 2-3 gün takip alırım. baktım sorun yine devam ediyor arızalı buji yada bujileri değişirdim.

Arkadaşlar merhaba,dün servise değil,ustama götürdüm.Orta halli bir renautcu kendisi ama bilgili ufak bir dükkanı var.Cihaza bağladı ve gene kızdırma bujileri hata vermiş bunları değiştiriymmi dedi bende değiştirme hele bir dursun bakalım dedim malum ay sonu.Ama arıza kotlarını sildiği için,motor gene düzeldi ama bu sabah gene aynı şekilde oldu.Malum maddi durum maaş alınca servise gidicem veya direk kızdırma bujilerini değiştireceğim..Ama şunu çok samimiyetle söylemeliyimki,38 yaşımdayım bu yaşıma kadar kullandığım araçlar arasında ...(Bora,97 vectra,2001 passat,Linea,Ford focus 2007,Megan 2004 en son 210 model cruze ls lpg li 124 beygir) ..........En iyi araç yemin ederimki Fluancedir.Bu reklam değil.Sürüş esnekliği olsun ara hızlanmaları olsun,fren sistemi olsun ve kullanım rahatlığı olsun,Türkiye şartları için,10 numara bir araba çok ama çok memnunum bazen forumlarda görüyorumki yerden yere vuruyorlar,abi gerek yok aracın hakkını yiyiorsunuz.O bahsettiğiniz çoğu alman arabasını yerle bir eder fluance.Şu ana kadar passatta bile arkada rahat edemiyen ailen ve komşularım ..bu araçta ne kadar geniş ve ne kadar rahat diyorlar..85 beygir motoru nice 125 beygir cruzları focusları geride bırakıyor..İster inanın ister inanmayın o alman arabası mevzusu şehir efsanesi.Renaultun megan ve flunace sı Türkiyenin en çok satan ve sorunsuz arabası çokda doğru Türkiye şartlarında banada böyle araba gerek..Trafik çokmu sıkıştı? atla refüjden karşı şeride geç..köye gir tarlaya çık ..aracın yükseklik mesafeleri tam mühendisçe tasarlamış...aynısı passatla jettayla yap bakalım..ee yakıt olarakda en az yakan araç şu anda? geriye ne kaldı? benim müşteri olarak isteyeceğim? aracım 2010 model ve yeni aldım sayılır 38 bin liraya mall oldu ..herkuruşuna helal hoş olsun.Renaultta emeği geçen herkesinde emeklerine sağlık..kalın sağlıcakla..

Dediğiniz gibi gerçekten fluence parasını sonuna kadar hak ediyor ben memnunum yüksek oluşu ş. içinde kullanımlarda rahatlık sağlıyor kullanımı dediğiniz gibi çok rahat bence bu fiyata alınacak arabalarda ilk sıralarda olmalı :eyv

abi zaten neden şirket ve rent e car 'lar en çok focus,fluance,corolla yı kullanıyor hiç düşündünüzmü? Tiacari bir taksi gördüm 2004 model 1,5 dci megan yeni kasa yani şu an eski kasa ama bana göre güzel bir tipi var megan 2 diyelim.Araba 485.000 km d eidi.Motor yaptırmışsındır usta dedi? yok dedi bi turbo arızalandı onu yaptırdım.başka bir sorun yok rutin bakımları demişti...

yerinizde olsam servise uğrar birde orada bilgisayara bağlatırım. şayet aynı arıza kodu çıkarsa yazılımı tekrar yükletip 2-3 gün takip alırım. baktım sorun yine devam ediyor arızalı buji yada bujileri değişirdim.

Hocam,yazılım i,le ilgili bir sorunda olabilir değilmi?Birde yeni yazılım atılmasının veya yüklenmesinin bir zararı olurmu?ücreti çok pahalımıdır nederisiniz?

şu an için sisteme kayıtlı yeni bir yazılım yok aynı yazılıma tam gaz devam ;)

Arkadaşlar merhaba,Bugün itibariyle tekrar bilgisayarla serviste baktılar ve sonuç:Kızdırma rölesi beyni diye bir şey çıktı nedir tam anlamadım.Ya tesisatında var yada rölenin beyninde var dediler.Arızayı silince düzeliyor ama 5 dakika içinde tekrar rölanti bozuluyor.Yarın sabah bırakıcam.Sizler nedersiniz.Tamponun hemen altında bir parçaymış ve ben önce hafif bir kaza yaptım tamponu topladık bununla alakalı olabilirmi acaba?

Arkadaşlar merhaba,Bugün itibariyle tekrar bilgisayarla serviste baktılar ve sonuç:Kızdırma rölesi beyni diye bir şey çıktı nedir tam anlamadım.Ya tesisatında var yada rölenin beyninde var dediler.Arızayı silince düzeliyor ama 5 dakika içinde tekrar rölanti bozuluyor.Yarın sabah bırakıcam.Sizler nedersiniz.Tamponun hemen altında bir parçaymış ve ben önce hafif bir kaza yaptım tamponu topladık bununla alakalı olabilirmi acaba?

en azından arızanın adı konmuş oldu. kazayla alakalı olma ihtimali olabilir bir şekilde bozulmuş. serviste yaptırırsanız belli bir süre o parçaya garanti verirler ve ileride aynı sıkıntı tekrarlarsa (inşallah olmaz) karşınızda muhatap bulursunuz en azından. ender duyulan bir arıza ben yeni duydum role beynini, birşey daha öğrenmiş olduk. çok geçmiş olsun yaptırınca kafanız rahatlar.

Bu arada ısıtma bujisi röle beyni fiyatı 550 tl servisde,sanayide çıkma kazalı otolardan olan parça ise 150 tl :)

Rampa basinciyla alakali problem isitma bujileri sadece aracin ön isitma yapip rahat çalişmasi içindir sonra görevi biter dediğim gibi pampa basinciyla alakali bu aldiğin yakittan yakit filitrenden enjektörler ve yüksek yakit pompasindan kaynaklidir öncelik yakit ve yakit filitresi :)

Rampa basinciyla alakali problem isitma bujileri sadece aracin ön isitma yapip rahat çalişmasi içindir sonra görevi biter dediğim gibi pampa basinciyla alakali bu aldiğin yakittan yakit filitrenden enjektörler ve yüksek yakit pompasindan kaynaklidir öncelik yakit ve yakit filitresi :)

oktay bey, bilgileriniz ve tecrübeleriniz bizim için çok önemli, yardımlarınız için çok teşekkür ederiz.

sıkıntı yakıt ve yakıt filitresi kaynaklıysa bilgisayara bağladıkmı farklı arıza kodu vermesi neye bağlı olabilir. asıl bilmek istediğim bilgisayara bağlanınca aldığımız arıza kodu her zaman doğru çıkmayabiliyor mu?

Geri