Fluance rölanti sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan flu06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

flu06

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba, 2010 model fluanace extereme sahibiyim 85 beygir 1,5 dizel araç.Sorunuma gelirsek,Sabahları aracı çalıştırdığımda rölanti sati sabit durmuyor 2-3 mm yukarı aşşağı hareket ediyor ve motor düzensiz çalışıyor.Araç 100 tl opet mazotla 340 km yol yapıyor çekişinde bir problem yok,duman falanda atmıyor.Ama çok düzensiz çalışıyor.Sebepi ne olabilir yardımcı olursanız çok sevinirim.

araç 97.000 km de ve bakımları yeni yapıldı.Fakat bu konu beni çok düşündürüyor.saat gibi çalışması gereken motor sanki elektirk kesik kesik gidip geliyormuş gibi çalışıyor.

Eminim bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarım size yardımcı olacaklardır. Ama bu konuyu kafanıza fazla takmayın. Sanıyorum basit bir şeydir.

Hakkı bey teşekkür ederim.Ya ister istemez biz erkekler araçlarımızda bir problem olunca herhalde kafaya fazla takıyoruz.Ustama götürdüm arıza kotları var siliyim bi abi dedi sildi.Arıza kodu ısıtma bujileriymiş.Arıza kodlarını silince düzeldi fakat 1 gün sonra tekrar yapmaya başladı.Umarım iyi bir bilgili bir arkadaşım çıkarda fikirlerini söyler.İyi akşamlar.

Hakkı bey teşekkür ederim.Ya ister istemez biz erkekler araçlarımızda bir problem olunca herhalde kafaya fazla takıyoruz.Ustama götürdüm arıza kotları var siliyim bi abi dedi sildi.Arıza kodu ısıtma bujileriymiş.Arıza kodlarını silince düzeldi fakat 1 gün sonra tekrar yapmaya başladı.Umarım iyi bir bilgili bir arkadaşım çıkarda fikirlerini söyler.İyi akşamlar.

serviste bilgisayara bağlanıp arıza tesbit edildi mi? gerçekten ön ısıtma bujisi arızalıysa bakan usta arıza konunu silmesiyle sorun gitmiş olmaz. arızalı buji yada bujiler takılı duruyor yine. pompa yada enjektör sıkıntısı olsa çekişi düşer ve duman atma sorunu başlar.

Çekişinde bir problem yok gayet seri araç.Dikkat ettimde dün soğukkan daha fazla yaptı ısınınca bu sorun biraz daha iyileşiyor ..ama sabahları ilk çalıştırmamda baya kesik kesik sanki elektirk gidip geliyormuş gibi düzensiz çalışıyor motor?

ya çocuk dediki abi 4-4 tane arıza kotu çıkmış siliyim bi geçicekmi dedi? bende sil dedim.silince geçti ama 4-5 saate kalmadı tekrar yapmaya başladı.Usta demiştiki abi 2 tane kızdırma bujin patlak eğer bir daha arıza veririse gel değiştirelim..acaba kızdırma bujisi yüzünden olabilirmi sizce arkadaşlar?

ya çocuk dediki abi 4-4 tane arıza kotu çıkmış siliyim bi geçicekmi dedi? bende sil dedim.silince geçti ama 4-5 saate kalmadı tekrar yapmaya başladı.Usta demiştiki abi 2 tane kızdırma bujin patlak eğer bir daha arıza veririse gel değiştirelim..acaba kızdırma bujisi yüzünden olabilirmi sizce arkadaşlar?

Olabilme ihtimali yüksek. Çünkü ısınınca fazla yapmıyor diyorsun. Yani ilk çalıştırdığın anda devir saatin düşüp kalkıyor ve sonradan bir nebze olsun düzeliyorsa büyük bir ihtimal. Ustana sordun mu kaç liraymış ısıtma bujileri? Önümüz kış bence arıza kaydı silmeyle kurtulamazsın bu işten. Biran önce değiştirmeye çalış. Geçmiş olsun tekrar kardeşim.

us9mz.jpg
[/URL][/IMG]

4 numaralı ikaz ısıtma bujisi arızasını gösterir. sizin araçta hiç sönmüyormu. dediklerinize göre ısıtma bujisi kaynaklı olabilir, motor ısınınca düzeliyormuş. arıza kodunu silip çıkana kadar motor soğumadığından ustanın yanında düzelmiş ama4-5 saat sonra durup soğuyunca tekrarlamış anlaşılan.

Tekrar gitmeyi dünüyorum yarın.ama servise değil sanayide üçler renault var oraya.arıza kotunu tekrar sildiricem,beyin arıza algılayınca motoru düzensiz çalıştırıyormuş..eğer ısıtma bujisinden ise patlak olanları değiştirecem sizlere bilgi veririm herkese sevgi ve saygılarımla

Geri