Bakış açısına göre değişir ama bu zarar demek değildir. Yatırım aracı gibi düşünün. 100TL ye aldığınız arabayı seneye 115TL satınca 15TL kar edersiniz. Evet sıfırı daha çok artmıştır ve almak için üzerine para koymak lazım ama onu da bir sene sonra satınca gene üzerine kar yazarsınız. Şöyle düşünün, araba almazsanız o 15TL kar cepte kalır gibi. Zaten ben artık sıfır defterini de kapattım sanırım. Bu filo olayı piyasayı çok bozuyor ve perakende sıfır alıcıları mağdur oluyor. Biraz km için 20.000TL gibi fark verilmez ve temiz ikinci elde kar miktarı/şansı satarken daha fazla olur. Ayrıca bundan bizim kadar filo satışı olmayan bayiler de olumsuz etkilenir bence. Perakende sıfır araç satışlarını ciddi olarak etkiliyor diye düşünüyorum. Bu nedenle filo satışlarında alıcı firmaya bu araçları 2.el satarken 30-40bin km şartı filan getirilse diyorum ama bu mümkün mü bilmem. Sadece bir fikir.
Clio ve Megane kolay kolay zarar etmez. Bunlar yıllardır Renault'nun üretimi hiç kesilmeyen ve en çok tutulan B ve C segmenti amiral gemileri. Mesela bu kullandığım beşinci Megane aracım. Birincisi hariç hiçbirinden zarar etmedim satarken. Birincisini ise takas ettiğim için başabaş gibi olmuştu. Takası kesinlikle tavsiye etmiyorum, çok düşük fiyat veriyorlar arabanıza malum. Piyasada kendiniz satarsanız zarar etmeniz çok zor ihtimal. Tabi bir de aracı temiz kullanmak ve çok uzun süre elde tutmamak gerekiyor. En çok 1-2 sene sonra satmayı tercih ediyorum ben. Bir çeşit yatırım aracı gibi oldu aynı zamanda. Kullandığınız da yanınıza kar kalmış oluyor tabi.
2014 megane 3 dci edc touch aracım var aldığımda 42 bindeydi şubat 2016 da 52 bine almıştım şuan 60 binde seneye satmayı düşünüyorum çünkü hem 5 yaşında olacak hemde EDC den korkuyorum gerçi şuana kadar hiç sıkıntı vermedi şuan 52 bine 2014 dizel otomatik yok kazasız piyasaya baktığımda 58-60-62 civarı fiyatlar var ki benim aracımda sadece arka çamurluklarda lokal boya var.Zaten bundan sonraki aracım dizel olmayacak hem yılda gerekli km yi yapmıyorum hemde artık eski esprisi kalmadı.Bazen diyorum ki satayım 60 bine 30 bine bir araç alıp kalan parayı koyayım bankaya ama maalesef 30 binede doğru dürüst araç yok maalesef otomatik zaten istemiyorum aslında aracımdan memnunum ama mtv özellikle 5 yaş altı araçlarda inanılmaz fahiş fiyatlara geldi ne diyelim hayılısı