Evet bu doğru ve piyasayı allak bullak eden de filo satışları. Örnek, aracını perakende en iyi fiyatla 127.000TL'ye alan müşteri herhangi bir nedenden ertesi gün arabasını satmaya kalksa mantıken ne fiyat ister? Normal olarak 115-120 gibi istemesi lazım. Ama bir bakıyorsunuz daha 3-5-10 bin kmdeki aynı arabalar 2.elde 100-110.000TL bandında satılıyor. Pek çoğu da sıfır ayarında tertemiz. Bu gerçekten perakende alıcıları için büyük haksızlık oluyor. Bu durum dikkatimi çekmişti ve araştırdım araba ararken. Anladığım kadarıyla bu filo alım/satım işi piyasada ciddi bir ticaret yöntemi olmuş. Filo indirimli yüzlerce binlerce araç alıyorlar bir kaç bin km yaptırıp satıyorlarmış ( çünkü bayiler dışında sıfır araç satmak yasakmış ) ve bundan da kar ediyorlarmış. Düşünün ne kadar indirim aldıklarını artık. Firmalar için perakende satışlar artık çerez olmuş. Önemli olan filo satışlarıymış. Piyasayı araştırırken duyduklarım bunlar. Ne derece doğru bilemiyorum ama duruma bakınca bana mantıklı geldi.
Kesinlikle doğru tespit.