Enjeksiyonlu Araçlarda Buji Kablosu ve Buji Seçimi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ujnat81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ujnat81

Tanju DEMİR - 81, 1998 Europa 1.6e RNE Alize,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
İyi günler arkadaşlar reno

memolikk adlı arkadaşımız bana soru sormuştu benimde aklıma takıldı açıkcası ...

Şimdi bende resimde gördüğünüz europa var enjeksiyonlu, buji kablosunu LPG olarak mı normal olarak mı almak gerek yoksa bu 2 sinin de bir faydası yok normal buji kablosu yeterli midir ?
Ayrıca hangi markaları önerir siniz ?

Aynı şekilde bujilerde de hangi bujileri takmalıyız ya da hangi çeşidi vardır ?
Bazı yerlerde de araç için orijinal buji alıp LPG li ise 0.1 mm kadar ucunu daraltmak gerekir diyor !

İşte bizim sıkıntımız bu enjeksiyonlu araç benzinde çalışıyor LPG yle gidiyor ben kararsız kaldım açıkcası
:soru

Burada benim bir komşum lpg' aracı için doğal gaz otobüs bujisi kullanıyor. Çok memnun, hem çekişinden hem yakıtından. Bir araştımanızı tavsiye ederim.

​Yapanları duymuştum ama bendeki buhiler normal. Bi sıkıntısımıda görmedim çok şükür.:eyv

Burada benim bir komşum lpg' aracı için doğal gaz otobüs bujisi kullanıyor. Çok memnun, hem çekişinden hem yakıtından. Bir araştımanızı tavsiye ederim.

Enteresan ilk defa duydum doğrusu ...

Yapanları duymuştum ama bendeki buhiler normal. Bi sıkıntısımıda görmedim çok şükür.:eyv

Aslında geniş bir konu olduğunu düşünüyorum bilenler ya da faydasını gören arkadaşlar var mıdır acaba merak ediyorum açıkcası ..

doğal gaz bujisi mi duymadığımız neler var ya hakkı abi denesekmi ne dersin olurmu sorsana o arkadaşına nasıl ne yapılması laazım

ünüvar marka buji kablosu suan piyasadaki en iyi parcalardan buji ise ya mais malı yada eyquem buki kullanırsanız iyi olur ateşleme bobinleri ise araç sahibine kalmış kalite kalite hangisini seçerse :)

doğal gaz bujisi mi duymadığımız neler var ya hakkı abi denesekmi ne dersin olurmu sorsana o arkadaşına nasıl ne yapılması laazım

Komşumun kendisinde doğal gazlı otobüs var. Oradan çıkanları kullanıyor. Gördüğümde bir tanesini ister resimlerini çeker buraya eklerim. Yanlış hatırlamıyorsam 3 bacak olacaktı. 4'te olabilir.

ünüvar marka buji kablosu suan piyasadaki en iyi parcalardan buji ise ya mais malı yada eyquem buki kullanırsanız iyi olur ateşleme bobinleri ise araç sahibine kalmış kalite kalite hangisini seçerse :)

Teşekkürler kardeşim bilgilerin için .. Buji kablosu vardı ben aldığımda açıkcası markasına bakmadım yeniydi çünkü bujileri orijinal aldım mais marka ateşleme bujilerini daha hesaba katmadım gereğince bakım yaptığımı düşünüyorum ilerleyen günlerde inş .

Komşumun kendisinde doğal gazlı otobüs var. Oradan çıkanları kullanıyor. Gördüğümde bir tanesini ister resimlerini çeker buraya eklerim. Yanlış hatırlamıyorsam 3 bacak olacaktı. 4'te olabilir.

Gerçekten enteresan yani buda bir çözüm olabilir acaba bir sıkıntı yaratır mı ?

Ayrıca soruda da sormuştum lpg buji kablosu mu benzin kablosu mu kullanmalıyız bilen var mıydı cevap gelmedi ?

Yağ ve filtresi ile orjinal buji aldim değiştirdim pat pat sesi çikiyordu eksozdan düzeldi galiba ses kesildi

Düzeldi maşallah arabama

Geri