- Konuyu Başlatan
Öncelikle yardımcı olmak isteyen herkese teşekkür ederim. Dün gece hiç uyumadım. Arabaya kontak vurdum. Motor soğukken bi miktar beyaz duman geliyor fakat abartılacak kadar değil. Motor ısınınca dumanı göremiyosun bile. Arabayı ve beni hiç tanımayan vatandaşın biri motor soğukken "araban yağ yakıyor" diye uyarmıştı beni. Sanayiye gidene kadar motor ısınmış ve duman kesilmişti. o yüzden ustanın biri egzosa baktı ve problem görünmüyor dedi. Motor sesi de normal dedi. Velhasıl araba yağ yakıyor mu yakmıyor mu kararsız kaldım.
Bunun yanısıra Kendi atölyesinde çalışan bir ustaya motoru gösterdiğimde bujilerin üst odasına yağ doluyor. Ucları yağlanmıyor dedi. Benim de merak ettiğim konu şu: Eğer buji uçları yağlanmıyorsa araç neden tekliyor. Ateşlemeye engel bir durum olmazdı ki ozaman.
Aracı dün tekrar kullandım. Boşta araç çalışırken egzos patpatpat ediyor. LPG'de titreme tekleme daha şiddetli. Benzinde daha hafif.
Anlattıklarıma göre yorum yapacak olan var mı
Bu ay okadar sıkışığım ki aracı servise sokup neyi var sorusunu bile soramıyorum. O yüzden vesvese yapıp duruyorum :S
Bunun yanısıra Kendi atölyesinde çalışan bir ustaya motoru gösterdiğimde bujilerin üst odasına yağ doluyor. Ucları yağlanmıyor dedi. Benim de merak ettiğim konu şu: Eğer buji uçları yağlanmıyorsa araç neden tekliyor. Ateşlemeye engel bir durum olmazdı ki ozaman.
Aracı dün tekrar kullandım. Boşta araç çalışırken egzos patpatpat ediyor. LPG'de titreme tekleme daha şiddetli. Benzinde daha hafif.
Anlattıklarıma göre yorum yapacak olan var mı
Bu ay okadar sıkışığım ki aracı servise sokup neyi var sorusunu bile soramıyorum. O yüzden vesvese yapıp duruyorum :S