Aykut beyinle alakalı olduğunu düşünmüyorum.Beyinde olsa muhtemelen başka viteslerde de sorun olurdu..Gerçi olmazda diyemiyorum fakat bir kaç seferde vites kutusu kontrol ettirin uyarısı almıştım bilgisayara bağlattım ama arıza tespit edemediler..Kontağı açıp kapayınca uyarı düzeliyor..
İnanlara kavrama noktası tanıtma yaptırmaya gittiğimde ki tanıtmayı yapan arkadaş abi sallantı şangır şungur sesi baskı balata yüzünden demişti eğer değişirse düzelir demişti fakat ben yinede güvenemedim.45.000 km'de ki aracın baskı balatasının bu kadar çabuk biteceğini düşünmüyorum..Manuel araçta sürekli trafik ve yarım debriyaj yapıp bitirilebilir fakat bunda yokuş kalkış desteği olduğundan yarım debriyajın çok yapılabilmiş olacağını zannetmiyorum extra kötü kullanım lazım baskı balatayı bitirmek için..Birde bunun baskı balatası diğerleri gibi 300-500 tl değil bildiğim kadarıyla ya düzelmezse diyip risk alamıyorum açıkçası..
Eğer ki düzeleceğini bilsem ve ya bir servis bana bunun düzelmezse benim sorunumu çözeceklerini garanti etseler kaç para olursa olsun yaptırmaya razıyım..Ya düzelmezse ?
Heh işte aynı noktaya geldik. ya düzelmezse
Bende de EDC vardı ve tedirginliğini anlıyorum.Bende de beyin değişmişti. Hata gelince kapatıp açılınca düzelirdi.SOnuçta vites değişikliğini beyin komut ediyor. Ben odur demiyorum sadece yanılmanızı istemiyorum. Aracınız 45 bin km de. Debriyaj nasıl biter anlamadım bende..Başka servislerede gidin bence. Debriyaj değişimi yanlış hatırlamıyorsam 3-4 bin filandı...2 tane olduğundan dolayı.Eğer baskı balata değişiminde garanti veriyorlarsa yaptırın tabi...Ama vermezler. Florya'da Hedef var. orayada sorun isterseniz. Onlarda çıkma beyin vardı geçen sene. İnşallah kurtulursunuz problemden..Bizim yokuş kalkışta yarım debriyaj yapmıyor zaten. Gaz verince freni bırakıyor..Işıklarda da boşa atmaz. Manuel arabalardaki gibi debriyaja sonuna kadar basar. Sistem bu şekildedir.Debriyaj değişimine nedense anlayamadım. Çok kötü kullanırsınız anlarım. Ama yazdıklarınızdan böyle bir kullanıcı olduğunuzu sanmıyorum..