E.S.P Zorunlu Oluyor !!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ROADFOX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Türkiye de böyle bir çalışma yapılacağı ile ilgili bilimsel bir araştırma bile yapılmıyor . Düşünsenize haber sitesinden okuyoruz. Okuduğumuz da LBB ve ESC nin zorunlu olduğu .
İyi hoşta neden bu konuyla ilgili bilimsel bir araştırma yok . Türkiye de bulunan otomobiller hangi standartlarda.. Bununla ilgili en ufak bir standardizasyon çalışması yapmadan etmeden sözde Avrupa Birliğinin standartlarına uyum sağlayamadığı için böyle sistemler takılması mecburi koşulması ne kadar doğru ?
Türkiye de standartlar bellidir . Standart her ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir zaten bu farklılıklardan ötürü hep 2. ve 3. sınıf kalite de otomobiller ithal ediliyor ülkemize .

Bende isterim otomobilimde ESC/ASR olsun. Ben mümkün görmüyorum sonradan takılabileceğini .
Bana göre ESC aşırı karışık akış diyagramına sahip bir program . Yani tekerin yerden kesilip kesilmediğini bilebilecek ayarda bir program .
ESP için kesinlikle ABS de şart olacak .

Bunlar tamamen gündemi değiştirmekle alakalı konular . Yoksa ülkemizde 1 kişi bile trafik kazalarını düşünmüyor.

Lütfen standartlar ve standardizasyon çalışmalarının bilincinde olalım. Bilimsel araştırma yapılmadan bu tür dayatmalara da kanmayalım.

çok güzel bişiymiş demek olması ve tercih etmem bir kez daha mutlu etti :)

Son çıkan clio 4'lerde lastik basınç sistemi standart olarak varmı ?

Geri