Ben yukarda zaten bunu yazdım diye hatırlıyorum...?
Aksini söylemedim kaynaksız olmaması için kaynak ekledim
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ben yukarda zaten bunu yazdım diye hatırlıyorum...?
Dizel için artık yolun sonu evet... Zaten bu yüzden benzinliye geçtim. 2 3 sene sonra da hibrite geçmeyi planlıyorum eğer ki güçlü motorlar çıkarsa... TCe hibrit motorun 160kw versiyonu çıkarsa müthiş olur... Austral SUV modelinde 1.2 TCe hibrit motor olacak. Tabi fiyatının 800 900 civarı olabileceğini tahmin ediyorum... Bu fiyatlara alınır mı iyi düşünmek gerek...
Suanki arac fiyatlariyla bende pek bir umut goremiyorum gonul ister ki elektrikli,hybrid,mildhybrid araclarda tesvik olsun herkes faydalanabilsin ama maalesef bu vergilendirme politikalari yuzunden bizim elektrikliye veya hybrid e gecisimiz cok cok zor gibi duruyor. Yukarida da soyledigim gibi elektrikli megane 1 milyon ustu beklenirken kac kisi elektrikli megane a 1 milyon verir yada verebilir
Şöyle ki, diğer premium segment araçlar 1.5-1.7 milyon TL olursa o zaman megane fiyatlaması normal olur. Asıl sorun yüksek enflasyon nedeniyle fakirleşmemiz. Fiyatlar artıyor ama gelirimiz fiyatlar kadar artmıyor. Zaten bu yüzden de satışlar ciddi şekilde düşecek. 1990lı yillara geri döneceğiz gibi duruyor.
Geleceğin elektrikli ve hibrit olduğunu düşünürsek ülkemizde de bu tür modellere geçiş için teşvikler olacaktır. Artık VW dizel motorlu binek araç getirmiyor. Renault'da da benzer bir durum görüyoruz. Japonlarda zaten dizel artık yok. Yani benzinli ve hibrit modellere kayış artık çok bariz bir şekilde var. Bu ilerde daha da hızlanacaktır.
Renault'un Türkiye'de bedavaya hibrit dönüşüm yapacağını hiç sanmıyorum çünkü bu çok maliyetli olacaktır ama belki 2030 kadar belirli tarihler arasında satın alınan araçlarda bunun altyapısını hazır hale getirip dönüşümü kolaylaştırabilirler. Hibrit dönüşüme hazır araç olsa almaya talip olabilirim...
Renault 'un yeni Austral SUV modeli 1.2 TCe hibrit motor ile gelecek. Çok güzel bir araç yapmışlar. Yeni megane da sadece elektikli üretilecek. Belki Oyak ülkemiz için megane'ın hibrit motorlu versiyonunu üretebilir...
Gerçek şu ki artık dizelde yolun sonu geldi geliyor... Ülkemizde dizel araçlar hemen yok olacak değil tabi ama daha az tercih edileceklerdir...
Herkese keyifli forumlar dilerim...