Debriyajdan gelen çıt sesi ??? yardım

mr_cetin

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba sizlere 2 adet sorum olacak başına gelenler tecrübelerinize ihtiyacım var.
1-- ayağımı debriyajdan çekerken pedalın tam bittiği noktada bi çıt sesi geliyo. arabayı kenara çekip boşa aldım elimle denedim debriyajın 1-2 cm lik üstteki boşlugu varya ordayken çıkıyo bu ses acaba nedir sıkıntı çıkarırmı?

2. sorum ise kalkışlarda arasıra gelen cıyaklama sesi hava sıcakken 2. vitese atınca geciyo bu ses ama hava soguksa 3. vitese kadar devam ediyor.
bu ses için kayıştan gelir diyolar. hangi kayıştan trigerden mi v kayışından mı gelir bu cıyaklama sesi. bu sorunlarım varken pazar günü 500 km yol yapıcam sıkıntı cıkarırmı bana yolda cevaplarınızı bekliyorum. iyi forumlar

İlk olarak hoşgeldiniz diyelim :)

1- Dediğiniz ses benim megane 1 aracımda da yaklaşık 7 yıldır var. Bir problem oluşturmuyor. Seside zaten kulak alışınca fark etmiyorsunuz.

2- Ciyaklama sesi genelde V kayışından gelir. Soğuk havalarda malzemesinin sertleşmesinden kaynaklanabilir, ayarsızlığından da kaynaklanabilir, orjinal değilse yapabilir, en önemlisi de, bu ses kayış gergi rulmanından da geliyor olabilir. Bu önemlidir, genelde silikon sprey sıkılır ses kesilir ama kontrol ettirmenizde yarar var.

İlk olarak hoşgeldiniz diyelim :)

1- Dediğiniz ses benim megane 1 aracımda da yaklaşık 7 yıldır var. Bir problem oluşturmuyor. Seside zaten kulak alışınca fark etmiyorsunuz.

2- Ciyaklama sesi genelde V kayışından gelir. Soğuk havalarda malzemesinin sertleşmesinden kaynaklanabilir, ayarsızlığından da kaynaklanabilir, orjinal değilse yapabilir, en önemlisi de, bu ses kayış gergi rulmanından da geliyor olabilir. Bu önemlidir, genelde silikon sprey sıkılır ses kesilir ama kontrol ettirmenizde yarar var.

hoşbulduk kardeşim, vermiş oldugun bilgiler için teşekkür ederim. çıt sesini eledik, trigeri v kayışını haftaya değiştirmeyi düşünüyorum parça ve işçilik için piyasayı araştırıyorum. bide maaşın yatmasını bekledim haftaya inşallah değiştircem.

Geri