Bana Genel Müdürlükten sözlü ve yazılı yapılan açıklama, bu sesin DPF temizleme fonksiyonu için gereken akımın arka cam rezistansı ile aynı devreden alınması nedeniyle ilgili röleyi açıp kapamasından kaynaklı olduğu yönünde. Yani bir sorun/arıza değil, bilinçli olarak yapılmış bir tasarım tercihi. Nitekim arka cam rezistansı çalıştırılınca röle sürekli açık kaldığı için DPF temizliği devreye girse bile ses yapmıyor. Aynı şekilde geçenlerde yaklaşık 600 km kesintisiz uzun yol yaptım (yani dizel aracı kullanılması gerektiği gibi kullandım diyelim) haliyle DPF pırıl pırıl olmuş olmalı ki üstünden 20 gün geçtiği halde tık yok. Avrupa'da dizel yakıt kalitesi ülkemizden daha iyi olduğu için DPF temizleme sıklığı da daha az, haliyle bu durumla ilgili yabancı sitelerde en ufak bir bilgiye rastlayamadım.
Bence sorunun çözümü basit, ilgili röleyi aynı özellikte solid state (hareketli parça içermeyen) röle ile değiştirirlerse röle açılıp kapansa bile ses gelmeyecektir. Hatta böylece arka cam rezistansını açıp kapayınca da ses gelmez. Ancak bunu kendimizin dışarıda yaptırma şansı pek yok, çünkü bu röle UCH Kontrol Modülü içinde gömülü, bu modül de her araca özel şifreli olduğu için en ufak bir hatada hem garantiyi yakar hem de çok ciddi maliyetli bir onarım gerektirebilir. Ancak yeterince sayıda kullanıcı bu sorunu yaşarsa Renault bu olayı ciddiye alıp bir tasarım değişikliği / geri çağırma yapabilir.