Clio 4 Yakıt tüketimim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Numb7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Forumda ilk defa benden çok yaktıran dci sahibi görüyorum :)

Bir dakika o rekor bende :) 1.5 dci EDC var bende su an 6.3 ortalama araç 2.300 kmde :) Bir türlü düşüremedim gitti

Bir dakika o rekor bende :) 1.5 dci EDC var bende su an 6.3 ortalama araç 2.300 kmde :) Bir türlü düşüremedim gitti

edc nin yakıt tüketimi fazla diye biliyorum ama o motorun clio yu rahat rahat taşıamsı lazım :) ama daha araçta yeni 5 bin 10 binden sonra düşmesi muhtemeldir kullanım tarzına dikkat et :)

Clio 4 1.2 joy 2013 model 2014 çıkışlı ilk aldığımda 10.4 olan ortalama şuan 8.6 8.7 ama 600 km daha araç sanırım bu yakıt dahada düşecektir..

edc nin yakıt tüketimi fazla diye biliyorum ama o motorun clio yu rahat rahat taşıamsı lazım :) ama daha araçta yeni 5 bin 10 binden sonra düşmesi muhtemeldir kullanım tarzına dikkat et :)

Aslında gerçekten sakin araba kullanıyorum. Devri mümkün olduğunca düşük tutuyorum ve pek sürat yapan birisi de değilim. Ama yok düşmüyor bir türlü :) Zaten yakıt göstergesi de 2. defa bozuldu, yarın servise gideceğim yine. Bu sıralar aracımla ilgili problemlerimin olduğu bir dönem :)

Araçlarımız aynı hocam ama sizin yakıt değerleriniz benim araca göre yüksek. Yalnız şöyle bir fark var ben aracı 2. el olarak satın aldım. Aldığımda araç 44 bin km de idi. Bu kadar fark olmaması gerektiğini düşünüyorum ama vaktiniz var ise içinizi rahatlatması açısından servise göstermenizin faydası olacaktır diye düşünüyorum.

Haklısınız hocam, servise zaten bir çok problem için gideceğim o arada bunu da söylerim. 10.000 e dayanacak neredeyse aynı tüketim, şu an İstanbuldayım 7 lere yaklaştı şehir içi tüketim :)

servise gitmeden önce bir deneme yapabilirsiniz. sonrakii yolculuğunuzda (yağmursuz bir gün) otobana çıkınca ortalamayı sıfırlayın ve 80-90 km arasında seyir yapın şayet ortalama 4 üstündeyse servise gidin. tahminim rüzgar şiddetli değilse 3.5-3.7

Yarın Sakarya'ya gideceğim İstanbul'dan eğer geç kalmış olmazsam dediğinizi deneyeceğim :)

servise gitmeden önce bir deneme yapabilirsiniz. sonrakii yolculuğunuzda (yağmursuz bir gün) otobana çıkınca ortalamayı sıfırlayın ve 80-90 km arasında seyir yapın şayet ortalama 4 üstündeyse servise gidin. tahminim rüzgar şiddetli değilse 3.5-3.7

bu mesajınızdan sonra Sakarya dönüşü birazda acelem vardı o yüzden 80-90 değil ama 110-120 arası geldim. Yakıt tüketimi 4.7 idi, bu veri sanırım normal ama şehir içi hala 6.8 :)

Cumadan beri dayanamadım sürekli dip gaz dolandım ortalama 13lt ye kadar çıktı :)

Baya fazla yakıyor gibi. Aslında daha az yakması gerekir gibi..

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bu arada depomu henüz hiç fullemedim, bununla alakası olabilir mi? :(

mazotu farklı farklı yerlerden mi alıyorsun? hep aynı istasyondan almanı öneririm. total exellium menzili uzundur yada shell nitro plus tavsiye ederim. bilgisayar ortalaması her zaman doğru çıkmayabilir. depoyu fulleyip km'yi sıfırla ışık yanana kadar kullan ve depoyu yine fulle. yaptığın km yi aldığın litreye böl gerçek ortalamayı hesaplarsın

bu mesajınızdan sonra Sakarya dönüşü birazda acelem vardı o yüzden 80-90 değil ama 110-120 arası geldim. Yakıt tüketimi 4.7 idi, bu veri sanırım normal ama şehir içi hala 6.8 :)

110-120 için 4 üstü normal, daha sakin gidilse iyice düşecek:)

Geri