Aslında tartıştıgınız konular aynı ancak farklı pencerelerden bakıyorsunuz olaya bende biraz anlatmak isterim.
1.2 joy kullanıcısıyım. ne kadar düşürsekte ne kadar yükselsede bu araçlar fullş depoyla sehir içi 600 max 650 km yi gecemzler. sehir dısında 800-850 km degerlerine cıkabiliyorlar. yani istanbuldan aydına çok rahat bir depoyla gidilir buda ortalama 210 Tl gibi bi masraf.
şehir içinde günlük işe gidip gelen yada gün içinde farklı sebeplerle kullandıgınız aracın yıllık ortalama yaptıgı km 20bin km yi tutmuyorsa (aslında bu bile fazla 10bin) dizel almak pekte makul degil ancak tercihtir.(paran var alırsın)
Ben kendimden ornek vereyim.
1.2 joy arac.
kasım 2012 de aldım 8 ay kadar olmus alalı ve 5500km yol yapmısım.
çünkü hafta sonu hadi bi gezelim yada babamlara gidelim dedigimde aracla cıkıyorum. ben şimdi dizel alsam bana haybeye masraf benzinli kesinlikle daha makul.
ancak bu araca gidipte lpg taktırmam hem araca hem bana yazık. Bazı arkadasların dedigi gibi o zaman gidip 0.9 alsaydın denir.
Şayet bu aracla ben yılda 10bin-20bin km yol yapıcaksam param azmıs bu kadarını almıssam gidip lpg taktırmak daha mantıklı.
Kısacası;
Uzun yol için Dizel yada Lpg dönüşümlü araç)
Kısa yol için benzinli
Kısa yol için lpg yanlıs
Uzun yol için benzinli yanlıs
Anlatabildim umarım aslında bunlar siiznde bildiginiz seyler ancak kendinizi anlatamıyor yada karsı taraf anlamıyor