fabrikada bi sistem var araç siparişi alındığında bayi bunu üreticiye bildiriyor, üreticide sıradan o araca göre parçaları stoktan hazırlatıyor ve imalat sipariş alındıktan yanılmıyosam 3-6 gün sonra başlıyor, Oyak Renaultta şu anda her 1 dakikada 1 araç banttan iniyor fakat bu bir dakikada bir araç üretiliyor değil, yani pres departmanından bi aracın üretimine başlandığında 1 dk sonra onta departmanından başka bir araç banttan iniyor. Üretim şu anda günde 1200 araç gibi bi rakam ve kapasite yıllık 360.000 araç, geçen sene itibari ilede Bursa fabrikası en çok üretim yapan fabrika konumunda, romanyadaki dacia fabrikasını saymazsak, sizin sorunuzuda şöyle cevap vereyim; siz bu perşembe siparişi verirseniz, araç ortalama bi sonraki hafta yani 19-21 kasım gibi üretim bandına girer, eğer üretim sırasnda bi sorun çıkmazsa imalatı 24 saat içerisinde tamamlanır ve montaj hattından çıkar,testleri yapılır, otoparka çekilir ve siparişin sırası ve gönderileceği ile göre tırlara yüklenerek bayiye gönderilir, zaten bayi size tahmini bir teslim tarihi verir o güne kadar araç gelir
fakat sorun çıkarda araç geç gelirse Renault müşteri memnuniyetine göre geç gelen sipariş için gün başına 20 euro gibi bir ödeme yapılıyor.