Bu rüzgar sesi konusunda benim anlamadığım noktalar var arkadaşlar. Aracımda 100 km üstü hızlarda evet aynanın ordan bir rüzgar sesi geliyor. Şimdi şikayet edilen ses bu mudur, yoksa bunun dışında çok daha rahatsız edici, daha önceki konularda da okuduğum ıslık sesine benzer bir ses midir? Yani üst sınıflarda araçları olanlar aracıma bindiğinde, yüksek hıza çıkınca diyorum "işte bizim araba da böyle yüksek hızda içeri çok ses alıyor" diye. Onlar da bana "bence normal bu ses" diyorlar. Ha o zaman diyorum ki bu normal. Zaten beni bu denli rahatsız etse, ben de sizler gibi servis yolunu tutarım. Bunu aracın bir kusuru olmaktan ziyade yalıtım eksikliği ve malzeme kalitesi gibi etkenlere bağlıyorum. Nitekim Clio aracımızın sınıfı bellidir ve aynı sınıftaki ve fiyattaki araçlarla mukayese mantıklı olur. 2006 model Golf araçta bundan daha çok ses alıyorduk.
Ama başta da dediğim gibi, araçlarımızdaki sesler farklı seviyelerde mi, yoksa aynı sese farklı tepki mi veriyoruz, orası bir muamma. :soru
arkadaş yok ya gözünü sevim sadece abartılma bir durum, yani evet var sesi tabiki ama öyle yok 100ü geçemiyorum sesinden korkarak fln değil yani
yahu bir google'da BMW f30, yada bmw rüzgar sorunu dermisiniz? bizim insanımız gaz oğlu gaz biri var desin 100bin km binip fark etmeyen adam bile servisin yolunu tutuyor rüzgar sesi var benim arabamda diye.
diyorum ya biri çıksın bana 130km/h yaptığı DB sonucunu göstersin, zamanında inatlaştığım bir çalışanımıza bunu yaptım aynı yol aynı hız aynı kullanıcı clio4 bırakın iconu joy bile punto,i20 ve corsadan 1-2db daha sessiz çıktı.
olay var olan sesten çok var olmayan motor,yol sesi içersinde daha baskın hale gelip belirleşen rüzgar sesiki bu sorunun birebiri bmwdede mevcut bunun adı fizik kanunu ve maalesef bizimki gibi aynalara sahip güncel araçların çoğunda mevcut bu, duyarsan takarsan sorun olur derim ben.