Hocam çok affedersin de, Renault Grandtourun yanında , Renault 19 araba mı??? Ninem zamanından kalan teknoloji yoksunu, güvenlik yoksunu, konfor yoksunu, yürüyen teneke bu araçlar, tıpkı Doğan, Şahin, Brodway vb gibi. Ha sorunsuz araçlar, parçaları ucuz eyvallah ama araç biniş amacınız sorunsuzluk ise, parça fiyatları ucuz olan araç ise size TOROS tavsiye ederim, tarihin en sağlam, en sorunsuz aracıdır.arızası bitmiyor bende çıkıyor hep alırken bişi yoktu arıza benden mi kaynaklanıyor nedir anlamadım 19uma da baktım baktım sattım sonra pişman oldum o kadar bakım yapıp başkası kullanıyor
Bir araç da hava yastıkları, ABS gibi en temel güvenlik unsurları yoksa o araç değil yürüyen tenekedir. Çünkü araçlarınıza çoluğunuzla çocuğunuzla sevdiklerinizle biniyorsunuz değil mi??? Benim aracım Grandtour 1,5 dci, 2011 model, 1,5 yıl önce aldığım da henüz 63.000 km de idi, tüm bakımları yetkili servis de yapılmıştı, tek kuruş masrafı yoktu, ben alır almaz, ağır bakıma soktum 1000 TL gitti, arkasından şanzuman yağını değiştirdim(Motul 75w80) 130 TL, arkasından 4 lastik aldım (800 TL), arkasından 2 normal bakım yaptırdım, yağını hep (Motul marka) kullanıyorum, filtreler (Mann) marka, yani en temiz araç da bile masraf çıkıyor maalesef. Benim önceki aracım Hyundai Accend ADMİRE 1,3 otomatik vitesti, 28.000 km de aldım, 80.000km de sattım, 6,5 yıl bindim en ufak bir arıza yaşamadım, ama aracım da ABS yokdu, bundan 1 ay önce Antalyaya gezmeye gittik ailece, Antalya yı bilenler için söylüyorum Düzler çamı mevkinde, hızım takriben 110 km iken önümde ki süper zekalı bayan sürücünün sebebsiz yere birden aracını önüme kırması sonucu frenlere bir asıldım, araç resmen yere yapıştı ve kaza yapmaktan kurtulduk çok şükür, aynı durumda Hyundai aracım olsaydı emin ol büyük bir kaza yaşardık Allah korusun, o yüzden bence pişmanlık yaşamayın diye tavsiye ederim.