Carplay USB Dongle

Arkadaşlar ürün elime yeni ulaştı. İlk denemeler olumsuz. Sizleri bilgilendirmek istedim. Farklı bir şey yaparak çözebilir miyim diye araştırıyorum. Bir gelişme olursa yazarım..

Arkadaşlar benim arabam 3.3.15.411 sürümü ile geldi. Mart çıkışlı olduğu için android auto ve apple carplay yoktu ve internetten araştırınca aktif edilebildiğini öğrendim. Türkiye'den aldığım obd2 cihazı ile sorunsuz bir şekilde her iki özelliği de aktif ettim. Birkaç gündür sorunsuz bir şekilde android auto ile kullanıyorum. Apple carplay'i deneme şansım olmadı ama onun da sorunsuz bir şekilde çalışacağını düşünüyorum. Aldığım ürün ddt4all programı ile sorunsuz çalışıyor ve işlem 10 dk falan sürüyor. Eğer yardım isteyen arkadaşlar olursa yardımcı olmaya çalışırım. Forum üzerinden link vermek yasak mı değil mi bilmediğim için ürünün linkini buraya atmadım.

Android Auto'yu bir problem olmadan ben de kullanabiliyorum. Fakat Apple Carplay'de problem var ve bir türlü çalışmadı . Soketleri değiştirmeyi düşünüyorum açıkçası ama nasıl yapacağımı henüz bilmiyorum.

Android Auto'yu bir problem olmadan ben de kullanabiliyorum. Fakat Apple Carplay'de problem var ve bir türlü çalışmadı . Soketleri değiştirmeyi düşünüyorum açıkçası ama nasıl yapacağımı henüz bilmiyorum.
Burak bey;
Öncelikle Geliştirici moda girip HW Gen: 1.1 mi yoksa 2.1 mi buna bakmalısınız.
Eğer HW Gen: 2.1 İse Usb modülünü değiştirip Carplayi kullanabilirsiniz. Forumda BEFE ismiyle geçen Hakan arkadaşımız uygulamasını da yaptı. Fakat sizin aracın HW Gen:1.1 ise benim araç gibi maalesef USB modülünü değiştirseniz bile çalışmayacaktır. USB modül fiyatı serviste yaklaşık 1500 TL civarında.

İyi günler dilerim.

Merhaba Kerim Bey ;

Geliştirici moda nasıl girebiliriz ? Bahsettiğiniz işlemi nasıl yapabileceğimi bilmiyorum açıkçası.

Arkadaşlar merhaba konu hakkında bir sorum olucak ama.Benim aracımda 2016 model ikinci el olarak yeni aldım apple car play aktif değildi sonra developer mode ile açtım fakat telefonu bağladığımda hiçbir tepki vermiyordu.Gizli özellikleri aktif ederken ddt4all ile de deactive ti oradanda açtık.Şimdi telefonu bağlayınca apple car play kabul ediyormusunuz sorusu çıkıyor evet diyorum fakat bununla birlikte tel usb den şarj oluyor iken şarj kesilip geliyor sürekli ve apple car play bağlanmıyor.Usb portunumu değiştirmeliyim.

Merhaba ;

Arkadaşların bahsettiği gibi öncelikle Developper Mode'a girip Gen sürümüne bakmalısın. Eğer 2.1 ve üstü ise port değiştirerek çözebilirsin. Eğer 1.1 ise benim gibi , carplay imkansız bir hayal

Baktım hocam gen 2.1

Geri