evet arkadaşlar dünkü bilim adamımızın iddiasından sonra topuğu en yakın Samsung yetkili servisinde/ sorumlusunun yanında aldım.
soru 1) hocam tabletler 40derecede patlarlarmı?
tamamen hürafe, beyefendi eğer çocuğunuz var ise bilirsinizki insan eli 35-36 derecededir elinize değen 30 derecelik cisim ancak ılık gelir soğuk hissedilmesi içinde en az 20lerde yani minimum 15 derece fark olması gerekir aynı şimdi bir düşünün tabletinizi yada telefonunuzu özelliklede çok uzun oyunlar vs oynayarak çok ısındığına tanık oldunuzmu muhtemelen evet, peki eliniz 36 dereceyse sizce o derece 40ın üstümü? ben size söylim 60ları bile oyun oynarak görebilirsiniz hatta yavaşladığına tanık oluyorsanız sıcaklık yüzünden modele göre minimum 50derecedesinzi demektir.
tabletlerin kendi kullanım kılavuzlarında dahil çalışma aralığı özelliklede samsung'da -30 ile 60c arası yazar bu modelden modele değişir ama en geneli -20 ile 50c en en düşüğü -20 ile 45 derece arası yazar bu noktaların üstündede patlamazlar sadece yavaşlar ve kendini korumaya alır en fazla bu limitlerin çok ama çok üstünde kapanırlar patlamazlar
burada not etmenizi isterimki bu aralık bir fiil 24 saat boyunda açık bile kalsa arıza çıkarmaması gereken aralıktır buna en ufak ters bir durumda Samsung özelliklede amerikada başını büyük belaya sokardı ve sık sık patlayan cihazlar görürdük.
2) peki bataryamız kaç dereceye kadar dayanıklı yada kaç dereceye kadar ısınır?
yine iddiada bulunan arkadaş bir samsung yetkili servisine uğrar ise spek olarak bataryaların 85c ye kadar dayanıklı olduğunu görecektir, patlama noktası genelde modele göre 170-250c arasındadır. samsung gibi bir firma doğada kendi kendimize karşılaşabileceğimiz koşullarda patlamaya riski olan bir cihaz üretseydi çay bardağımda sıcak yazmıyor diye milyonlarca usd mcdonalds dava açabilen amerikan halkı samsung'ı 3günde batırırdı.
3) peki tabletimiz güneş altında kalarak bizi riske sokarmı? yada kendisi solarmı?
siz hiç bundan kılavuzda söz edildiğini gördünüzmü? yada sizce ülkemizde bu tabletlerin kaç adedi güneş altında araçlarda kalıyordur fikriniz varmı diye yanıt aldım yüzüme kocaman bir gülücük oluştu o an keşke bilim adamımız yanımda olsaydı dedim
aracınızdaki plastik trim parçaları soluyormu? o halde bu ürün neden solsun?
özetle aynen tahminde ettiğim gibi arkadaş tamamen hürafe,iddia iddia iddia bu yazılanlarında doğruluk payı hepimiz için bir samsung yetkili servisine gidip sormak kadar kolay arkadaşlar.
zaten diyorum ya sizler şahitsiniz bizzat 3 senedir bu şekilde adana ilinde kullanıyorum be arkadaş en ufak ısınma,donma,solma vs olmadı olmayacakta