Cam filmi ve App plaka

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fenerist
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fenerist

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Bugün seyir halinde giderken çevirmeye denk geldim ve durdum. Sağa çek dediler çektim, araçtan inmemizi söylediler araçta 3 kişiydik 2 bayan ve ben. İndik ve üstümüz arandı, araba arandı (Bu aralar bomba yüklü araçlar çoğaldı haklılar). Araçta birşey bulunamadı haliyle. Kimliğim istendi ve sorgulama yapıldı bu arada bagajımda duran plakaları eline aldı memur bey
(P:Polis- B:Ben)

P:Bunlar ney ?
B:Aracın plakaları,üstündekiler mühürlü ama bunlarıda bi sıkıntı çıkmaması adına bagajımda taşıyorum isterseniz ruhsatımı vereyim teyit edin.
P:Olmaz böyle, arabada 4 plaka olamaz neden trafiğe teslim etmediniz. (Komik olan bagajdaki plakaları bulamasalar üstündekilerin APP olduğundan haberleri yok)
B:Trafiğe teslim edeyim o halde
P:Hayır olmaz artık hem bu üstündeki plakalar plastik (APP plakalardan bahsediyor :))
B:Nasıl plastik dokunun bakın altındaki pleksi çerçeveyle karıştırıyorsunuz (Ardından konu jet hızıyla değişir)
P:Tavanında siyah folyo ile kaplı
B:Ruhsata işli (Ruhsat açılır ve siyah-gümüş gri gösterilir)
P:Camlarında film var yasak olduğunu bilmiyormusun ?
B:Memur bey, Adananın yazını biliyorsunuz güneş ışığını kırıyor-karşıdan gelen far ışıklarını kırıyor-arabada ailemle ve kız arkadaşımla seyahat ediyorum trafikteki adamlar afedersiniz ama arabanın içine öküz gibi bakıyor bu arabaya anam bacım sevdiğim kız biniyor ve görüş açımı engelleyen bir durum yok üstelik cam filmine ceza yazma kalktı hergün okuyoruz haberlerde açılıp kazanılan davaları. (Ne kadar güzel konuşşsakta nafile cam filmiden ceza yazılıyor bu sırada)
P:Cam filmden ceza yazıyorum
B:Peki yazın buyrun
P:Plakaların şuan çıkması ve imha edilmesi gerekiyor
B:Memur bey plakanın arkasındaki çerçevelik vidalı, üstünede plaka slikonla yapıştırılmış vaziyette
P:Çıkarmazsan aracı bağlarız (Tepemin tası burda attı, hemen gözüme bi oto tamirci çarptı koştum gittim aldım tornavida plakayı kanırttım çeker çekmez çerçevesiyle birlikte parçalandı aldığım gibi polisin önüne attım diğerinide aynı şekilde)
P: Napıyorsun sen kardeşim ?
B: İmha ediyorum memur bey

Ve cam filminden ceza yazılır 199 tl 15 gün içinde ödersem 175 tl ödeyeceğim söylenir, filmleride sökmem için 2 gün süre verilir üstüne üstlük sahtecilikten tutanak tutmuyoruz diye kıyak geçtiler sağolsunlar. Bu ince davranışlarından ötürü ''Çok teşekkür ederim hakkınızı helal edin'' diyerek ayrıldım olay yerinden.

Cam filmi ve APP plaka belki yasak olabilir ben hatalıyım kabul ama emin olun ki bugün karşımdaki Polisler bana lastiğine taş sıkımış diyerek ceza yazacak tiplerdendi.. Bukadar gayreti bomba yüklü araçları aramaya harcasalar ülkede kuş uçmaz..Buda böyle bir anımdır

Resimler:
1) http://i.hizliresim.com/d3A2gQ.jpg
2) http://i.hizliresim.com/v5vLvD.jpg
3) http://i.hizliresim.com/nM3gq1.jpg
Not: Fotoğraftaki xenon farlar ışığın azizliğine uğramış ve farklı tonda çıkmışlar*
İyi forumlar

Çok geçmiş olsun. Ne isterler su cam filmi ve plakadan hic anlamiyorum...

Gecmis olsun sanirim cam filminiz 3 numara.ceza konusuna gelince eskisi kadar sıkı denetim yok lakin 3 numara iceriyi gorusu cok dusurdugu icin ceza kesme konusunda bonkorler.

LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçmiş olsun. İki gün sonra cam filmi söktürdükten sonra kontrole gel dediler mi?

Kardeşim Geçmiş olsun..Cam filmi , plaka bahane..Sen o gün dişim ağrıyor deseydin dolgun düşmüş diye ceza keseceklerdi...Sıkıntı yapma..Tekrar geçmiş olsun...

cam filminiz çok koyu. mahkemeden bile geri döner. o yüzden en açık tonu takmak mahkemede bize güç kazandırır.
merceksiz xenon var.
sislerde xenon var.
arka stop koyultulmuş gibi.... Bence ceza yemeniz için çok geçerli sebep var..

Geçmiş olsun. İki gün sonra cam filmi söktürdükten sonra kontrole gel dediler mi?
evet abi dediler, gitmezsem ne olur ?

Mesajlarınız için teşekkür ederim değerli RFC ailesi :eyv

cam filminiz çok koyu. mahkemeden bile geri döner. o yüzden en açık tonu takmak mahkemede bize güç kazandırır.
merceksiz xenon var.
sislerde xenon var.
arka stop koyultulmuş gibi.... Bence ceza yemeniz için çok geçerli sebep var..
Abi onlara bakmadılar bile.. yanlarında sisler ve xenon farlar açık şekilde durdum işlem bitene kadar.. (Merceksiz olduğu için farları kaplattım fazla göz almasın diye) Dediğim gibi polislerimize saygım sonsuz ama tamamiyle cam filmine odaklanmış durumdalar.. Cam filmi varsa dur yoksa geç yapıyorlar.. Oysa ne zararı var cam filminin ? Cam filmi aksesuardan çok bir ihtiyaç bana göre. Durdurursun camı açtırırsın arabayıda ararsın temizse devam dersin.. Arabamın içini görecekler diye bir kaidemi var ? beni durdurduktan sonra emniyet kemeri bile takılı olmayan sürücüler geçti yanımızdan hepsininde tamamiyle camı koyu filmliydi. Eminim benden sonra dubaları toplayıp ''Kısa günün karı haydi gidiyoruz'' demişlerdir..
Not olarak ekleyim az öncede çevirmeye girdim ve memur bey camı açtırıp ''Ne işle meşgulsunuz'' sordu cevapladım devam et dedi :D

Kardeşim Geçmiş olsun..Cam filmi , plaka bahane..Sen o gün dişim ağrıyor deseydin dolgun düşmüş diye ceza keseceklerdi...Sıkıntı yapma..Tekrar geçmiş olsun...
aynen öyle abi aynen öyle.. Çok teşekkürler

Kendileri cam filmiyle dolaşıyorlar hem sivil ekip aracı hemde kendilerine ait araçlarda :)

Geri