zaten bu tarz polisler yüzünden trafik kanununu ezberlemeye başladım... Ama şunu biliyorum ki beline tabanca takan eline rozetini alan kimse teksas şerifi sanmasın kendini... Çok şükür okuma, yazma, anlama kabiliyetim var..
Daha öncede başımdan başka olay geçmişti ;
Mecidiyeköy iett duraklarının hemen oradaki ışıklardayım. Trafik sıkışmış ışıklar yeşil aha dedim trafik polisi var
sol arkamda da çok lüks bir jip var... birden bire jip kornaya öyle bir abandı ki camımı kapatmak zorunda kaldım. 2-3 defa tekrarladı. Neyse sustu camı açtım. bir baktım karşıdan kovboy gibi beline silahı takmış genç bir polis geliyor.. Arabada eşim ve çocuklarım da var... Hanıma dedim ki bak kesin bize gelecek... Trafikteki tek eski modelim malum
Dediğim gibide oldu... Yanıma geldi.
Polis : Ne diye basıyorsun kornaya
Ben : kime diyorsun sen dedim..
Polis: Sana diyorum
Ben : Hayırdır Benim vergilerimle maaş alıyorsun bana şeriflikmi yapıyorsun. Birazcık kulağın varsa o kocaman korna bu arabadan çıkarmı bir düşün.
Polis : Bas Kornaya
Ben : Benimle Düzgün Konuş (ardından kornaya bastım) Tabi bu arada iyice beni kızdırmasını bekliyorum gözüm döndümü polis falan dinlemiyorum çünkü..
Polis : Tamam dedi arkasını döndü gitti...
Tam o esnada giderken jip bir defa daha asıldı kornaya.. Polis hemen bana döndü El hareketi ile hayırdır diyor.. Camdan kafamı çıkarttım.. Biraz delikanlıysan arkadaki jipe gider korna çaldırtırsın.. Zengin araçlarına yanaşmaya bu kadar korkma dedim.. (ne olursa olsun dedim artık. Eşimin ve çocuklarımın yanında dünkü velet beni azarlıyor)
Polis jipe gitti..
Polis : (cama vurarak) Beyefendi açarmısınız camı
Jipteki : Camı Açtı (jiptekini duyamıyorum)
Polis : Rica etsem kornaya basabilirmisiniz.
Jip : Daaattttt
Polis : Sizden ricam kornaya basmayalım trafik sıkışık açılacak en kısa sürede iyi günler efendim.
O sırada yanımdan geçerken bakarmısın dedim.. Efendim dedi.. Altımda jip olsa banada efendi-uşak ilişkisi yaparmıydın? Polis anlamadım pardon dedi.. kısaca adamına göre muamele çekmeyin dedim camı kapattım...
Mutlak düzeyde bu kurumda iyi insanlar var.. Ama böyle insanların nereden geldiklerini, Çocuk iken neler yaşadıklarını bilemem... Ben vergimi ödüyorsam fakat flash kullanıyorsam aynı jip'teki insan gibi insan muamelesi ile yaklaşmasını bilecek....
Hükümetler artık modifikasyonun şahinci apaçilerin malı olmadığını, bunun bir kültür olduğunu her egzoz takan şehir içinde zibidilik yapmadığını bilmeli... Eğer Yasak ise sattırmayacan.. Nasıl keyif verici madde satışı ve kullanması yasak ise... banka boşaltmak suç değil ama performans egzoz suç...