Bu araçta yol bilgisayarı var mı? Varsa arızalı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vefa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba;
Yol bilgisayarı ile ilgili bir sorum olacak. Benim aracımda var. Aracımı da yeni aldım. Yabancıyım yani henüz.
Aracım LPG li. Dolayısı ile LPG ye geçtiğinde yol bilgisayarının bir hükmü kalmıyor değil mi?

Aksi halde 100 Km yol gidiyoruz. Benzin aynı... Alet 0 görecek tüketimi. Yanlış mı düşünüyorum?

Merhaba;
Yol bilgisayarı ile ilgili bir sorum olacak. Benim aracımda var. Aracımı da yeni aldım. Yabancıyım yani henüz.
Aracım LPG li. Dolayısı ile LPG ye geçtiğinde yol bilgisayarının bir hükmü kalmıyor değil mi?

Aksi halde 100 Km yol gidiyoruz. Benzin aynı... Alet 0 görecek tüketimi. Yanlış mı düşünüyorum?
lpgde yol bılgısayarı calışmaz

Tamamen hükmü kalkmıyor.
Gösterilen değerler benzin için. LPiçin oradaki tüketim oranlarına %15 -20 civarı bir ilave yapacaksınız.
Benim araçtaki tecrübelerim şu şekilde: LPG deposu 36-37 lt alyor. Tecrübelerime göre aracımda %15 sapma payı var.
Örneğin anlık tüketim 7 gösteriyorsa aslında 8.05 lt dir. Ortalama tüketim ve toplam tüketilen için de aynı.
Genellikle toplam tüketim 30 lt olmuşsa 36 lt civarı lpg tüketilmiştir ve gaz bitti bitiyor oluyor.
Menzil konusunun ise hükmü kalmamıştır.
Yol bilgisayarının doğru çalışması için çeyrek deponunun altına düşmeyin. Uzun yolda lpg ile giderken araç benzin ile gidiliyor hesabı yapar. Benzin olmasına rağmen benzin ikaz ışığı yanar. Bunun sönmesi için aracı stop edip düz bir yerde bekleyeceksiniz. Hala sönmezse test moduna geçeceksiniz, herhangi bir sıfırlamaya gerek yok.

Geri