Bu araçta yol bilgisayarı var mı? Varsa arızalı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vefa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Paneldeki tuş yol bilgisayarı tuşu değil basılı tutarsan değerleri sıfırlar. Yol bilgisayarı tuşu silecek kolunun sonunda oraya basınca ekran değişir.. Eğer orası basmıyorsa tuş gibi değilse yol bilgisayarı yokturr.. Full modellerde var rxt lerde..düğmedede sorun olabilir basa basa bozulmuş olabilir.

İlgilenen bütün arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.
Bana göre iki sebepten yol bilgisayarı olması lazım.
- Ruhsatta araç 2001 model RTE görünüyor (trafiğe çıkış tarihi 2000) 1.6 16v sw.
- Kayınpederde 2001 kango var benzer ekrana sahip. Yol bs yok. Yağ seviyesi- toplam km-günlük km -saat bilgileri var. Paneldeki tuştan saat ayarları ve günlük km sıfırlama yapılıyor. Hadi benim araçta yol bs yok diyelim. Günlük km bile görünmüyor. Demek ki eksik bir şeyler var.
Öncelikle aracı bilgisayara bağlayıp arıza tespiti yaptırma önerisini deneyeceğim.
Aracı satın aldığım kişi bu tür ayrıntılarla pek uğraşmamış. Belki basit bir kablo kopması gibi arıza olabilir.
Haftaya İstanbul'a gideceğim. Bazı çıkma parçalar için Bostancı sanayide biraz gezinmeye niyetliyim. Forumdan tanıdık usta varsa ziyaret edebilirim.
Kastamonu'dan iyi akşamlar:)

Ümraniye oto sanayide başlayan tamir maceramız Bostancıda devam etti ve Kartal oto sanayide son buldu. Sorun silecek kolundaymış, 2003 Scenicden çıkma bir kol takıldı ve şu an ön arka silecek ve fıskıyeleri ile beraber yol bs de çalışıyor.
Tahminim benim araçtan çıkan kolun tamir edilme olasılığı da var. Ayrıntıları ve fotoğrafları paylaşacağım

hayırlı olsun.
benmde vasıtalı silecek çalışmıyor. çevirmeli kısmı varya.
elektrikçiler bişey yok dedi ama anlamadım.
hep aynı hızda çalışıyor silecek

Bendekinde fasılalı 10-20 sn arası değişiyor. Direksiyon kapaklarını açıp kola bir baktırmak lazım. Belki basit bir temassızlık vs vardır.

Bendekinde fasılalı 10-20 sn arası değişiyor. Direksiyon kapaklarını açıp kola bir baktırmak lazım. Belki basit bir temassızlık vs vardır.

yaparlarken izlemişmiydin hocam. direksiyon sökülmüyor değil mi. onu sökmek için.
kendim yapmayı deneyecem

Bence yol bilgisayarı var eğer sileceğin kolunun ucundaki şeye tepesine basılıyorsa vardır işlem yapmıyorsa arzalıdır.

vefa arkadaşım öncelikle megane 1 gurubu hangi donanım ve model olursa olsun sag silecek kolun uç kısmında buton varsa o megane de mutlaka yol bilgisayarı vardır. muhtemel sıkıntılar ise bu silecek kol arızalı olabilir ; ekran soketleri temasızlık olabilir. bence silecek koldan arızaya başlamalı. bu kolun sokulmesı cok zor değil. torx başlı tornavida seti işinizi görecek. bu kol sökülünce soketleri kontrol edilir ; sıkıntı yoksa kol açıp iç kısımlarına bakılmalı. aynı sorundan ve bagaj cam sileceği çalışmayan 2001 scenic rxt araç sahibi arkadaşın arabasının sağ silecek kolunu söktük.soketlerde sıkıntı yoktu. içini açtığımızda içi dagınıktı. toplayıp yağladık. hem yol bilgisayarı hemde bagaj cam silecek çalıştı. dikkat edilmesi gereken silecek kolun tırnaklarınında iyice oturduğuna emin olmak. eger plastik tırnaklar tam oturmazsa iç tesisatı tam görevini yapamadığından sinyal gönderemiyor ve dolayısı ile kol fonksiyonunu yerine tam getiremiyor.

Bir servise danışmak ve kumandalarında bir arıza olup olmadığı kontrol edilmeli geçmiş olsun şimdiden

sorun zaten çözülmüş arkadaşlar.

Geri