Bu araçta yol bilgisayarı var mı? Varsa arızalı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vefa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Direksiyon kutusunun altında ikisi direksiyona yakın biri de motor tarafında olan üç vida var. Bunları sökünce alt ve üst kapak çıkıyor.
Söküp takması çok kolay da değil. Kontak anahtarı kısmını da gevşetmek gerekebilir.

-------
Benim arızalı kolun fotoğrafı aşağıda. Sarı ile vurguladığım bölgedeki uçlar kopuk. Aynen lehimletirsem kablo yarım santim kısalacak gerilip yeniden kopabilir. Kabloyu söktürüp yenileteceğim. Eğer başka bir problem yoksa oriinal kolu taktırıp scenicden çıkanı satmak için ilan bırakacağım.

Ekli dosyayı görüntüle 13363

Son düzenleme:
arkadaşlar bende de 2001 1.4rta var. silecek kolunun ucu basılabilir şekilde ancak basınca hiçbir hareket yok. ekrandan mıdır yol bilgisayarı yok mudur

Sorunu çözmen ve diğer arkadaşlara örnek olman çok güzel,geçmiş olsun kardeşim...

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
Sıradaki projem aşağıdaki kol. Direksiyondaki konnektörleri temizledim fakat yine de kornaya alışamadım.

19417782_tn50_0.jpg

Aradan uzun süre geçti ama yine de yazayım dedim. Üstteki resimde görülen Kangodan çıkma bir kol buldum ve yaklaşık 6 aydır kullanıyorum.
İki pürüz hariç memnunum 1. Kol sert sinyal için çevirirken belli oluyor. 2. Paneldeki sis lambasının açık olduğunu gösteren ikaz ışığı, sis kolu ikinci kademede yani arka sis açıkken yanıyor.

yol bilsayarı olması lazım silecek kolunda arıza olabilir neden km düşürme işlemi yaptın anlamıyorum neyse o böyle şeylere gerek yok

KM düşürmeyi kim yapmış?
Ben aracı aldığımda kol arızalı idi. Kopuk bir tel o kadar.

merhaba arkadaşlar ben yeni aranıza katıldım ve vefa abicim ilk sana yorum yapmak istedim. aracında yol bilgisayarı var ama çalışmıyor olabilir çünkü silecek kolları bozuk olabiliyor bazen ama bazı modellerde olmadığınıda duydum. çünkü benim arabamda 2000 model 1.6 16v ve yol bilgisayarı içindeki benzinle ne kadar yapıcağını anlık ve ortalama yakıt tüketimine kadar var. seninkidede olması lazım

Geri