Broadway - Spring kullanıcıları ne yakıyor ?

bende broadway ile 60 tlik gazla 285 km yaptım şehir içi gaz 1900 küsür idi

1993 gte broadway tank 40 lt, Şehir içi 2000-2500 devirde sakin kullanımda 330-350 civarında yapıyor benim araba..

1981 lt tl 62 tl lpg ile 320 km yaptı 91 brodway

Benzin uzun yol 25 ş.içi 35

97 RN var bende. tamamı köy yollarında 207 km de 37 tl tüketti. (lpg: 2,14) ince hesaba vurunca; km de 18 Krş, km de 0,083 litre gaz tüketiyo. 1 litre gazla 12 km civarı yol alıyo. tamamı köy yollarında ve genelde yüklü halde (bagajda ya kuzulara yem olur yada su bidonları :) ) yol alması bence iyidir :masallah :)

97 RN var bende. tamamı köy yollarında 207 km de 37 tl tüketti. (lpg: 2,14) ince hesaba vurunca; km de 18 Krş, km de 0,083 litre gaz tüketiyo. 1 litre gazla 12 km civarı yol alıyo. tamamı köy yollarında ve genelde yüklü halde (bagajda ya kuzulara yem olur yada su bidonları :) ) yol alması bence iyidir :masallah :)

gaz ayarını kim yaptıysa masallah saglam ustaymıs hangi marka lpg kiti kullanıyosunuz

kit atiker 2012 de yenilendi regülatör voltran. benden önceki sahibi ne zaman taktı bilmiom :) ayarı usta değilde bi öğretmen arkadaşım yaptı. mekanik eletronik flan meraklıdır :)

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım .Yıllardır Toyota kullanıcısıyım maddi durumlardan dolayı 1994 spring araç aldım .
Fakat bu araçlar tasarruflu gariban arabası diye bilirdim meğerse gariban döven arabasıymış alınca ögrenmiş olduk yada biz çok bakımsızını aldık .

Neyse ben konuya geleyim .

Lpg tüketimi çok fazla olduğu için Lpg ciye gittim çok dediysem 13-14 litreden bahsediyorum . Lpg servisi beyin 11 yıllık bitik değişmesi, gerekiyor dedi . Değiştirdik .Kesicide sıkıntılı dedi onu da değiştirdik .Gaz ayarı yaptı çekiş iyi ne uçuyor nede yoruyor . rolanti de güzel fakat full dur kalk trafikte kullanıyorum 13,50 litre yakıyor

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım .Yıllardır Toyota kullanıcısıyım maddi durumlardan dolayı 1994 spring araç aldım .
Fakat bu araçlar tasarruflu gariban arabası diye bilirdim meğerse gariban döven arabasıymış alınca ögrenmiş olduk yada biz çok bakımsızını aldık .

Neyse ben konuya geleyim .

Lpg tüketimi çok fazla olduğu için Lpg ciye gittim çok dediysem 13-14 litreden bahsediyorum . Lpg servisi beyin 11 yıllık bitik değişmesi, gerekiyor dedi . Değiştirdik .Kesicide sıkıntılı dedi onu da değiştirdik .Gaz ayarı yaptı çekiş iyi ne uçuyor nede yoruyor . rolanti de güzel fakat full dur kalk trafikte kullanıyorum 13,50 litre yakıyor
sana hoşafı denk gelmiş. 30 kuruş sularında yakması lazım.

Merhaba Nurettin bey araba aslında çok da hoşaf değil bence gaz ayarı ile alaklı bir sorun var . Bir akrabam dada aynı araçtan var onla konuştum oda çok yakıyor muştu kendi ayar yapmış .Ondan sonra araç normale döndü diyor . Benimde elimden iş gelir . Hem internetten izlediğim kadarı ile hem de akrabamın anlatımına göre kendim ayarımı kendim yaptım . Ve şunu fark ettim aracın regülatör basınç vanasını açmışlarda açmışlar en az 7/8 tur kıstım rolantisini akabinde ayarladım gaz tepkisini de motor demirlenmesine göre ayarladım . Şimdi sabah tek marş tık çalışıyor yakıtıda inşalah fulleyip tekrar deneyeceğim çekişi şu an için ne uçup kaçıyor nede yığılıyor bence tam ortalarda . Ateşleme sistemini rutin bakımlarını komple yaptırdım .Yağ yağ filtresi hava filtresi buji bobin kablosu - devir daim balatalar motor suyu lpg regülatör sistemi komple yeni.

Ben sadece bu araçlar dur kalk tırafikte ortalama kullanımda kaç litre lpg tüketmeli onu öğrenmeye çalışıyorum . Mesela standart şehir içi kullanıcısı için 10 litre veya 8 litre midir normal olanı . Şehirlere göre veya lpğ alına firmalara göre fiyat değiştiği için litre bazında konuşmak net sonucu getirir .

Geri