İlk fikir: Menemen
1. hazır menemen harcı- konserve
2. 1-2 yumurta
Bununda hazırı çıktıysa tamam artık,hanımlara yapacak iş kalmadı...
hanımlar kadar daş düşsün diyeceğim yani...
yok abi hazırı var mı bilmiyorumda ben arkadaşların evinde görmüştüm annesi hazırlamış konserve gibi, üzerine bi tek yumurta kırıp pişirmek kalıyor
hemde harika oluyor oda ayrı
biz de birkaç sene evde yapmıştık, doğranmış domates de yapardık o zamanlar. ama bir defa yarısından fazlası hava alınca bir daha konserve işinden vazgeçtik, hem al, taşı, ayıkla, pişir o kadar uğraş sonra çöpe... bize göre değil. ama birçok kişi arada bu kazalar olsa da devam ediyor, tabii herkesin önem verdiği şeyler farklı
hazır olanı aşağıdaki 300 gr. fiyatı 1,60 -2.20 arası değişiyor ama her markette yok, daha küçük zincirlerde bulunuyor, bulunca atıyoruz kenara
artanı derin dondurucu varsa 5 gün içinde kullanılmayacaksa dondurucuya atılarak (buzdolabı poşeti içinde tabii ki cam kavanozda değil
) saklanabilir.
tavuklu patates fırına sürme tavuk patates soğan sarımsak salça tuz en sevdiğim ve en güzel yaptığım yemektir..
çok lezzetli geliyor kulağa, ama böyle olmaz, aşağıdakiler gibi detaylı tarif isteriz :aytuğ
Yoğurtlu makarna:
Malzemeler: Yeteri kadar makarna, 1,5-2 lt su, 1 tutam tuz, 1 kaşık zeytinyağı,yoğurt
Bir miktar soğuk su, bir tutam tuz ve biraz zeytinyağı ile tencere de kaynatılır. Kaynadıktan sonra istenilen miktarda makarna kaynamakta olan suya ilave edilir. 12-13 dk. daha kaynatıldıktan sonra süzgeç yardımıyla makarnalar süzülüp üzerine yoğurt ilave edilir.
Afiyet olsun.. :girl
Bu arada bu konu reyting rekorları kırar. Gençler adına teşekkürler Çiğdem hocam
En çok sıkıntı yaşadığımız ve yaşayacağımız konu yemek, o yüzden bir tembel öhöm yani pratik fikirler havuzu oluştursak hepimiz sebepleniriz diye düşündüm
Mmmm... bir de akşam yemeğiyse sarmısaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış biberle sos yaparak çakma mantı bile yapabiliriz
bur smiley: Gençler zeytinyağı püfünü atlamayın, makarnalarınız yapışmaz
Kaşarlı yumurta: Sarısyla akını karıştırın yağı tencerede hafif ısıtın yumurtayı bırakın tencereye kaşarları küp küp doğrayın yumurta pişmeye yakın çevirin iki çatal yardımıyla azcık daha pişsin sonra içine kaşarları koyun kapağı kapatın altını kısın 1 2 dakika da öyle dursun sonra komple kapatın ocağın altını 2 dakika da öyle dursun AFİYET OLSUN
Evde aç kalınca yaptığımz bişey arkadaşlarla
Of of off o kaşarlar eriyince mmm, tekrar bekletme püf noktası için de ayrıca teşekkürler!
Salçalı Yumurta
Yapılışı : Öncelikle 2 Yemek Kaşığı Salçayı Biraz Beyaz Peynir İle Yağda Güzelcene Kavuruyoruz Daha Sonra Üzerine 3 Adet Yumurtayı Kırıp Yumurtalar Oişene Kadar Karıştırmaya Devam Ediyoruz Yumurtalar Piştikten Sonra Sizlere Afiyet Olsun Bu İşlemde Tuz Kullanmamanızı Öneririm Çünkü Peynir Ve Salçanın Tadı Gerçekten Harika Oluyor Şimdiden Yapıp Deneyecek Olan Herkeze Afiyet Bal Şeker Olsun
Denemenizi Tavsiye Ederim
Hemen anneme müjdeledim bunu, ilk defa duydum böyle bir yumurta tarifi, ilk fırsatta denemeliyim, annem domates mi biber salçası mı diye yaptı yine başaklığını
karışık koyarız dedim, sen nasıl kullanıyorsun Serhan, biber-domates? Keşke yemekten önce okusaymışım ya