Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ankara'dan bir arkadaşımızın Golf4 aracı için oldukca uzun süren ama genelinde arge ağırlıklı olarak vakit harcayarak Ledli ayna sinyal çalışmasına Rabbimin izni ile resimlerdeki gibi bir çalışma ile noktaladım.Pleksiye hali ile fabrikasyon gibi lazer kesim ve iz verdirme yapılamıyor.Testere veya buna benzer kesiciler ile açılan izler işlenmemiş şeffaf halde ve mm'lik ölçülerde yapılamadığı için istenilen ışığı almak son derece zor bir işlem.Ben nasıl işlerim ve led ışıgını yayabilirim yada doyurucu ışık alabilirim diye çok uğraştım ve bu şekilde pleksiye ışık dağılımı biraz olsun daha iyi yayılıyor hemde istediğim kadar led yerleşimi yapabiliyorum istenilen ışık şiddetinide elde edebiliyor oldum.
Pleksiyi tabakadan istediğim ölçüde kestirdim.Ledlerin her biri 150 ma ve 50 lümenlik yarım watt Edison power led.4 erli seri ve paralel bağlantı ve direnç ile çalışır hale getirdim.Sinyal için beyaz led üzerine turuncu kagıt keserek yerleştirdim ve oldukca güzel tonda renk elde ettim.
Şekil olarak mercedes pleksi ayna şeklini örnek aldım.
Sonuç olarak Pleksiye yaptığım her iz aralarına led yerleştirdim ve tatmin edici ışık aldım.Ledin görünümlerinide çok ince bir tabaka halinde pleksiyi boyadım ayna ile bütün haline geldi.Ayna dolgu macunu ile komple düzeltilip zımparalanıp tekrardan güzelce boyanacak.