Aydınlatma projelerim.

Oktay Abi Eline Sağlik Gerçekten Çok Başarili bir Çalişma Olmuş .. Forum Olarak Renault Çalişmalarinida Burda Görmek İsteriz :)

Oktay abi seni burada gormek ne guzel.

Yaptigin calismalari bir kere daha gormus oldum.

Basarilar dilerim..

Sami Demirpaz

Araç üzerinden resimler.Angel resimleri bayram sonrası eklenecek.
9HPMxSa.webp
eHcKVdY.webp
OexWEDn.webp
vPMJ2NA.webp

Resimleri görebilsem bende katılıcam ama !!

Ankara'dan bir arkadaşımızın Golf4 aracı için oldukca uzun süren ama genelinde arge ağırlıklı olarak vakit harcayarak Ledli ayna sinyal çalışmasına Rabbimin izni ile resimlerdeki gibi bir çalışma ile noktaladım.Pleksiye hali ile fabrikasyon gibi lazer kesim ve iz verdirme yapılamıyor.Testere veya buna benzer kesiciler ile açılan izler işlenmemiş şeffaf halde ve mm'lik ölçülerde yapılamadığı için istenilen ışığı almak son derece zor bir işlem.Ben nasıl işlerim ve led ışıgını yayabilirim yada doyurucu ışık alabilirim diye çok uğraştım ve bu şekilde pleksiye ışık dağılımı biraz olsun daha iyi yayılıyor hemde istediğim kadar led yerleşimi yapabiliyorum istenilen ışık şiddetinide elde edebiliyor oldum.
Pleksiyi tabakadan istediğim ölçüde kestirdim.Ledlerin her biri 150 ma ve 50 lümenlik yarım watt Edison power led.4 erli seri ve paralel bağlantı ve direnç ile çalışır hale getirdim.Sinyal için beyaz led üzerine turuncu kagıt keserek yerleştirdim ve oldukca güzel tonda renk elde ettim.

Şekil olarak mercedes pleksi ayna şeklini örnek aldım.

nUKiGyQ.webp

ZANEiaj.webp

jl8tHxQ.webp

e3bnGW3.webp

AWWufzk.webp

QoFN8j2.webp

NFY59nb.webp

LevFHHK.webp

Mk2b6hI.webp

KojHirM.webp

i0dWSGu.webp

M9JmCF0.webp

pz67gik.webp

q7HMg3Y.webp

BHvom0h.webp

Sonuç olarak Pleksiye yaptığım her iz aralarına led yerleştirdim ve tatmin edici ışık aldım.Ledin görünümlerinide çok ince bir tabaka halinde pleksiyi boyadım ayna ile bütün haline geldi.Ayna dolgu macunu ile komple düzeltilip zımparalanıp tekrardan güzelce boyanacak.

x58Ocww.webp

pL0NWfX.webp

Videomuz.

http://www.youtube.com/watch?v=xGXqVMYAQJ8

Maşallah Gayet Güzel Çalışmalar :eyv

[MENTION=20925]oktay toker[/MENTION]

Oktay abi sen buişin uzmanı olsun, eline emeğine sağlık. :buyuksun :halay

Bu işlerle hobi olarak mı uğraşıyorsun yoksa bu işten para mı kazanıyorsun? :cay

Meslek olarak yapmaya başladım.

Geri