Merhabalar.
Eski aracım 2015 model, icon kadjar'ı takas vererek, AUSTRAL Techno Esprit Mild Hybrid, Full donanım (konfor paket dahil) satın almış bulunuyorum. 1.769 milyon TL'ye mal oldu. Satın aldıktan sonra bir kaç problem yüzünden aracın elime ulaşması zaman aldı. Önce araç nakli sırasında taş sıçramasına bağlı boya hasarları tespit edildi, cam filmi ve ücretsiz ilk bakım ile anlaşma sağlandı. Sonra da aracı teslim alırken konfor paketi ile ilgili bir hata mesajı verdi, Fransa'ya bağlanıp kontrol ettiler, aracın yazılımını güncellediler vs. 1 hafta daha gecikti teslimat. Geçtiğimiz Perşembe akşamı araca kavuştum.
Aracın sürüş hissi ve kalite hissi çok çok iyi. Oldukça konforlu. Yakıt tüketimim henüz yüksek ama zamanla düşecektir (Ortalama 9.2-9.5 lt/100km şu an)
Bu modelin Türkiye'ye gelen modeli, Avrupa'da satılan modeline göre epey kırpılmış maalesef. Bunun dışında muhtemelen henüz Türkiye gelmeyene modeller de var (iconic gibi).
Austral kitapçığında bazı modeller için bahsi geçen, ancak AUSTRAL Techno Esprit Mild Hybrid 160 Hp Auto, full donanımlı Türkiye modelinde yer alamyan özellikler listesi
1. Isıtmalı direksiyon simidi
2. Hafızalı ve geri viteste eğilebilir dikiz aynaları
3. Ön yolcu koltuğunda masaj
4. Active Driver Assist & Şerit ortalama
5. Uyarlamalı hız regülatörü (ACC) & Stop and Go
6. Lastik basınçları kontrol sistemi (basınçları gösterme)
7. Yüksek ekran (cama yansıtma, head up display)
8. Büyük multimedia ekranı
9. 360 derece kamera
10. Otomatik park yardımı & eller serbest park
11. Aktif arka acil durum freni
12. Arkadan geçen trafik park uyarısı
13. Dinamik şase & yokuş iniş kontrol (HDC)
14. Yönlendirmeli arka tekerlekler (4Control)
15. Snow ve All-Terrain sürüş modları
16. Eller serbest bagaj açma
17. Tahmine dayalı ECO sürüş asistanı
18. Yerleşik harita & navigasyon, hayalet ekranda navigasyon
19. Park çıkış uyarısı (muhtemelen yok)
Bir kaç günlük araç deneyimimle yazdım. Eksik ya da hatalı bilgi varsa düzeltebilirsiniz.
View tuşu ile sadece iki ekran (sanırım "klasik" ve "en az") var. Araçta yerleşik navigasyon olmadığı için "navigasyon" zaten beklemiyorduk ama "gerçekci sahne" de yok sanırım.
Kitapçıkta öngörülen bakım 30 000 km / 12 ay yazıyor, ama aracı teslim ederken 20bin km dediler bakım için.
Hız değiştirme (vites değiştirme) tavsiye göstergesi sürüş sırasında hiç görmediğim, belki manuel modda vardır, manuel mod denemedim. Ama tahmine dayalı ECO sürüş asistanının bir özelliği ise o da yok demektir.
Bu araçla ilgili Türkçe kılavuzları da paylaşayım
Araç web kılavuzu
Araç PDF kılavuz
Multimedia web kılavuzu
Multimedia PDF kılavuz
Eski aracım 2015 model, icon kadjar'ı takas vererek, AUSTRAL Techno Esprit Mild Hybrid, Full donanım (konfor paket dahil) satın almış bulunuyorum. 1.769 milyon TL'ye mal oldu. Satın aldıktan sonra bir kaç problem yüzünden aracın elime ulaşması zaman aldı. Önce araç nakli sırasında taş sıçramasına bağlı boya hasarları tespit edildi, cam filmi ve ücretsiz ilk bakım ile anlaşma sağlandı. Sonra da aracı teslim alırken konfor paketi ile ilgili bir hata mesajı verdi, Fransa'ya bağlanıp kontrol ettiler, aracın yazılımını güncellediler vs. 1 hafta daha gecikti teslimat. Geçtiğimiz Perşembe akşamı araca kavuştum.
Aracın sürüş hissi ve kalite hissi çok çok iyi. Oldukça konforlu. Yakıt tüketimim henüz yüksek ama zamanla düşecektir (Ortalama 9.2-9.5 lt/100km şu an)
Bu modelin Türkiye'ye gelen modeli, Avrupa'da satılan modeline göre epey kırpılmış maalesef. Bunun dışında muhtemelen henüz Türkiye gelmeyene modeller de var (iconic gibi).
Austral kitapçığında bazı modeller için bahsi geçen, ancak AUSTRAL Techno Esprit Mild Hybrid 160 Hp Auto, full donanımlı Türkiye modelinde yer alamyan özellikler listesi
1. Isıtmalı direksiyon simidi
2. Hafızalı ve geri viteste eğilebilir dikiz aynaları
3. Ön yolcu koltuğunda masaj
4. Active Driver Assist & Şerit ortalama
5. Uyarlamalı hız regülatörü (ACC) & Stop and Go
6. Lastik basınçları kontrol sistemi (basınçları gösterme)
7. Yüksek ekran (cama yansıtma, head up display)
8. Büyük multimedia ekranı
9. 360 derece kamera
10. Otomatik park yardımı & eller serbest park
11. Aktif arka acil durum freni
12. Arkadan geçen trafik park uyarısı
13. Dinamik şase & yokuş iniş kontrol (HDC)
14. Yönlendirmeli arka tekerlekler (4Control)
15. Snow ve All-Terrain sürüş modları
16. Eller serbest bagaj açma
17. Tahmine dayalı ECO sürüş asistanı
18. Yerleşik harita & navigasyon, hayalet ekranda navigasyon
19. Park çıkış uyarısı (muhtemelen yok)
Bir kaç günlük araç deneyimimle yazdım. Eksik ya da hatalı bilgi varsa düzeltebilirsiniz.
View tuşu ile sadece iki ekran (sanırım "klasik" ve "en az") var. Araçta yerleşik navigasyon olmadığı için "navigasyon" zaten beklemiyorduk ama "gerçekci sahne" de yok sanırım.
Kitapçıkta öngörülen bakım 30 000 km / 12 ay yazıyor, ama aracı teslim ederken 20bin km dediler bakım için.
Hız değiştirme (vites değiştirme) tavsiye göstergesi sürüş sırasında hiç görmediğim, belki manuel modda vardır, manuel mod denemedim. Ama tahmine dayalı ECO sürüş asistanının bir özelliği ise o da yok demektir.
Bu araçla ilgili Türkçe kılavuzları da paylaşayım
Araç web kılavuzu
Araç PDF kılavuz
Multimedia web kılavuzu
Multimedia PDF kılavuz
Son düzenleme: