Anfisiz verim alamazsiniz diyenlere :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mr.Clio
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ürün açıklamasında 16.5 cm denmiş buna ve tüm açıklamalara istinaden;

1- 16,5 cm takılabiliyor mu, yanlış bilmiyorsam orjinal yuva 13 cm lik.
2- Takılabiliyor ise arka kapıdaki sistem eskileri ile korunacak ve üst tarafta ki tweeter larda aktif olarak kalacak mı ?

Şu anda bu bölümü okuyan ve bu hoparlörleri satın alıp taktırmayı düşüne var mı?

Tşk ler selamlar

Ürün açıklamasında 16.5 cm denmiş buna ve tüm açıklamalara istinaden;

1- 16,5 cm takılabiliyor mu, yanlış bilmiyorsam orjinal yuva 13 cm lik.
2- Takılabiliyor ise arka kapıdaki sistem eskileri ile korunacak ve üst tarafta ki tweeter larda aktif olarak kalacak mı ?

Şu anda bu bölümü okuyan ve bu hoparlörleri satın alıp taktırmayı düşüne var mı?

Tşk ler selamlar

önler 13cm ürün ise 16 küsür cm geliyor, orijinal hoparlör yuvası olan o bass reflex kutusunun etrafında 3cm değilde 1cm civarı bir şey traşlanması gerekiyorki 16lık olan bu hoparlörler sığsın.

arkalara hiç dokunmadım direk arka kapıda hoparlörlere giden kabloyu kestik ve kabloyu arka bagaj kapağına doğru uzattık ve pandizot üzerinde 6x9 ovallere kullandık özetle benim arka hoparlörler şu anda iptal ve nedir ne değildir bilmiyorum.

fakat şuna emin olun arka hoparlörler inanılmaz kör bir alana doğru çok verimsizce çalmakta, arka koltuklar ztn dar ve orada ayaklara doğru bakan bu hoparlörlerden çıkan 20 şiddetindeki sesin kulağınıza sadece 5 şiddeti ulaşıyor gibi ve robotumsu iğrenç kalitesiz bir ses buda.

onun yerine arkaya 12mm mdf alıp üzerine orijinal pandizotu koyup şablon olarak kullanıp işaretler/çizerseniz ve ona göre keserseniz, içinde 6x9 ovallar için yuva keserseniz ve bunu lacivert bir kumaş ile sararsanız ucuzdan ama gayet şık ve sağlam bir pandizot elde edersiniz.

ben 12mm mdf,kesim dahil 35tl verdim, kumaşada 10tl ve kendim yapıştırdım toplam 45tl harcadım. gidip 100-150tlye pandizot almaya gerek yok bence.

neyse bu pandizota takılacak olan ovaller hem arkadaki verimsiz hoparlörlere kıyasla çok daha şiddetli ses yayacaktır hem çok kaliteli çalacaktır hemde ovallerin tipik özelliği olan subwoofer kadar olmasada tatlı bir bass katacaktır.

fakat eğer sesi arkadan seven biri değilseniz çokta tavsiye etmem çünkü emin olan ovaller çok baskın geliyor, şu anda fader ayarlarında +2 bazen +3 önlere veriyorumki dengelesin.

Para verip infinity reference 6500 cx alacam ve o güzelim componentleri orjinal teyp ve çıkışa mahrum edicem yazık günah componentlere yapmışken amfisiyle sağlam beslensin yavrular.. Yoksa orjinal teyp orjinal hoparlör kalsın boşuna infinity almaya gerek yok..

Para verip infinity reference 6500 cx alacam ve o güzelim componentleri orjinal teyp ve çıkışa mahrum edicem yazık günah componentlere yapmışken amfisiyle sağlam beslensin yavrular.. Yoksa orjinal teyp orjinal hoparlör kalsın boşuna infinity almaya gerek yok..

Ketoral günaydın,

hoparlörlerin , özellikle komponentların anfi ile daha temiz ve güzel çalacağını herkes biliyor, buradaki konu anfi'ye gerek yer, gerek servis ve garanti sebebleri ile gerek maddi açıdan dolayı almak istemeyenlere yardımcı olmaktı. herkesin anfisiz SES ALAMAZSINIZI değerlendirmekti konu.

yazdıklarınıza zaten katılıyorum anfi elbetdeki daha iyi ama size katılmadığım nokta bu hoparlörü ya anfisiz al yada hiç alma noktası.

yanlış anlama muhalefet olmaya çalışmıyorum ama sonuçta ben bizzat şu anda infinity 6500cx kullanıyorum önlerde arkalarda alpine sxe-6925s vede bunun birebir aynılarını arkadaşımda anfili şekilde clio4de kullanıyor zaten ondan özenerek bu işlemlere ilk başladım (vede bu konuda bu siteden bu konuyu açmadan çoktan yazmıştım takipde edebilirsiniz).

eski şahsi aracım honda civic vti dohc vtec varken (yıllar önce) bendede komponant ve anfi ,sub vardı ve tadını,farkını,etkisini vs çok iyi biliyorum.

kendi tecrübeme vede anfili arkadaşımın aracının kıyasına görede değerlendirdiğim zaman değil bu hoparlörleri almamak , asıl almadan yapamazdım gayet tatminkar bir fark var ve harcanan her kuruşa değer bence.

yakında düzgünce kayıt alabileceğim bir telefon vs bulabilirsem (bendeki blackberry rezil) video yüklüyor olacağım kendi aracımın sesini burada duyar değerlendirirsiniz,

sizce bu konuda yayınlanan ilk video olan clio4 , anfisiz , Hertz DSK 165.3 ler güzel çalmamışmı? ses alınamamışmı, değmemişmi? burada anfi ile daha iyiyi tartışmıyoruz o ztaen aşikar ama konu zaten anfisiz olmak, tarafsızca yorum yapabilirseniz çok sevinirim, şahsen ben çok güzel bir ses olarak değerlendiriyorum hem o aracı hem kendiminkini.

Arkadaşlar Lütfen saygısızlık, hadsizlik vs. böyle ithamlarla birbirnizi kırmayın. Konu hakkında bilgi alışverişi yaparak tecrübelerinizi paylaşın. ayrıca herkes bildiği konuda yorum yapsın, karşındakine saygılı davranarak. :eyv
Keyifli forumlar.

Not: Devam edildiğinde konuyu kapatacağım bilginiz olsun. konu dışındaki Gereksiz mesajlarınızı siliyorum.

İşte ben de tam bundan bahsediyorum! Ama bu fikirde olmak için tecrübe ve müzik zevki gerekli.

jbl 6508 nasıl olur acaba elimde bir takım mevcut ama arabayı kurcalamak istemiyorum ayrıca pandizot a da hoparlör takan arkadaş gördüm bi tane çıkma yada yan sanayi pandizot aldımmı orjinal gibi durur

aynı şey değişen bişey yok. ha edison amfi almışın ha hiç almamışın fark yok

önler 13cm ürün ise 16 küsür cm geliyor, orijinal hoparlör yuvası olan o bass reflex kutusunun etrafında 3cm değilde 1cm civarı bir şey traşlanması gerekiyorki 16lık olan bu hoparlörler sığsın.

arkalara hiç dokunmadım direk arka kapıda hoparlörlere giden kabloyu kestik ve kabloyu arka bagaj kapağına doğru uzattık ve pandizot üzerinde 6x9 ovallere kullandık özetle benim arka hoparlörler şu anda iptal ve nedir ne değildir bilmiyorum.

fakat şuna emin olun arka hoparlörler inanılmaz kör bir alana doğru çok verimsizce çalmakta, arka koltuklar ztn dar ve orada ayaklara doğru bakan bu hoparlörlerden çıkan 20 şiddetindeki sesin kulağınıza sadece 5 şiddeti ulaşıyor gibi ve robotumsu iğrenç kalitesiz bir ses buda.

onun yerine arkaya 12mm mdf alıp üzerine orijinal pandizotu koyup şablon olarak kullanıp işaretler/çizerseniz ve ona göre keserseniz, içinde 6x9 ovallar için yuva keserseniz ve bunu lacivert bir kumaş ile sararsanız ucuzdan ama gayet şık ve sağlam bir pandizot elde edersiniz.

ben 12mm mdf,kesim dahil 35tl verdim, kumaşada 10tl ve kendim yapıştırdım toplam 45tl harcadım. gidip 100-150tlye pandizot almaya gerek yok bence.

neyse bu pandizota takılacak olan ovaller hem arkadaki verimsiz hoparlörlere kıyasla çok daha şiddetli ses yayacaktır hem çok kaliteli çalacaktır hemde ovallerin tipik özelliği olan subwoofer kadar olmasada tatlı bir bass katacaktır.

fakat eğer sesi arkadan seven biri değilseniz çokta tavsiye etmem çünkü emin olan ovaller çok baskın geliyor, şu anda fader ayarlarında +2 bazen +3 önlere veriyorumki dengelesin.

amatör ses sistemciler için iyi abi bu ses sistemi.
tabiki kendi hoparlörlerinden daha iyi ses alınır.
tabiki yapılır....ben olsam 0 arabaya bende aynısını yapardım.
(sen iyilik yapmaya çalışıyon abi, boşver....gitsinler 3-5 bin versinler...)

ama dezavantajları var tabiki:
1-orjinal teyp çok ısınır. yüksek sesle 3-5 saatten fazla dinlenirse çıkışları yanabilir.
2-fader ayarları güzel yapılanmaz. zaten sizde söylemişsiniz. öne verirseniz sesi bas azalır.
arkadan dinlerseniz arkadakiler rahatsız olur . hem de aküstik bozulur.

bana göre en doğrusu:
kompanent bile almaya gerek yok.
ovalleri pandizot ile tak. 2 tane hoparlör olsun olay tamamdır.

jbl 6508 nasıl olur acaba elimde bir takım mevcut ama arabayı kurcalamak istemiyorum ayrıca pandizot a da hoparlör takan arkadaş gördüm bi tane çıkma yada yan sanayi pandizot aldımmı orjinal gibi durur

valla onlarla tecrübem yok ama bir kutusuna bakıyorum 4ohm yazıyor bir jbl sitesine bakıyorum 2ohm yazıyor.

2ohm ise 4ohm olan anaüniteye bağlamak hem riskli olur hem çirkin bir ses çıkabilir.

alta ana üniteye bağlanmış video bulabilirsiniz:

http://www.youtube.com/watch?v=vbNASVtBYHk

bu arada bunların çok fazla çin replikası mevcut onuda göz önünde bulundurmak lazım.

bu arada bu videodaki yine anfisiz bağlanmış bilginize :) direk Pioneer ana üniteye bağlanmış

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri