Infinity refránce 6500 serisinden amfi olmadan ses alamazsınız arkadaşım. Alpine Ovaller için de aynısı geçerli. İsterim ki istediğinize ulaşın ama Dost tavsiyesi olarak söylüyorum: amfi almadan o kolonlara para verirseniz sonu hüsran olur. Ne tavsiye ederim? Şunu: sony, alpine, Blaupunkt markalarının 3 yollu tek parça olmak üzere az güçlü temiz sesli kolonları var. Onlar gönlünüzü yapar
günaydın sayın arkadaşım, bizlere rica etsem ses alamazsınızı tanımlayabilirmisiniz?
ses alamazsınız takarsınız ve hiç sesmi çıkmaz demek?
ses alamazsınız takarsınızda ses orijinal hoparlörden kötü olur üzülürmüsünüz demek?
ses alamazsınız çalışır ama sizin eskiden 16da dinlediğiniz sesi artık 26 ya kadar çıkartarak anca çıkarmı demek?
nedir ses alamzsınız hocam? net bir açıklama lütfen?
şu ülkede herkesin herkesten duydukları ile yorum yapmasına yanlış anlamayın ama kıl ötesi kıl oluyoırum , bilip bilmeden tecrübesizce yorumları ile milletide etkilemelerinden,
lütfen sizden ricam bu gruba katılmayın çünkü verdiğiniz bilgileri tamamen yanlış.
1) infinity reference 6500cx ürünü dünyanın en verimli (93db) + (3 ohm) component hoparlörüdür, üretiliş amacı dahi anfisiz araçlardan verim alabilmekltir.
millet ülkemizde takmış kafaya rms yok şöyle rms yok böyle rms , rms rms rms kardeşim bu hoparlörler 90rms istiyor doğru ama 3 ohmda ve bizim ana ünite 4 ohm ve bu hoparlörler 90 rms 3 ohm ise 4 ohmda bu rakam 67.5-70 rms e düşüyor.
bununda yanısra o 67.5 rms olan ölçeğide 93db ile verdiğini düşünürsen bu 34rms/90db olan, 17rms/87 db olan hoparlörler kadar bir güç gereksinimi demektir.
ülkemizde herkes rms diye kafaya takmış harbuki rms sabit halde maksimum alabileceği watt gücüdür, gereksinimi olan güçtür değil bunu herkesin öncellikle yanlış anlamaması lazım.
bu şu demektir, infinity=BMW ise , infinity benim 5 kasası bmw'em 900hp(90rms) maksimum alabilir diyor (modifiyeli m5) ama bu demek değildirki 5 kasası 150 hp (15rms) ile çalışmasın, hatta 150 hp ile sizin kullanmış olduğunuz hüsran kelimesi olsun.
buyrun size infinity 6500cx reference serisinin teknik değerleri , lütfen bu sayfaya girip DETAILS yazan kısmını iyice okuyun.
http://www.crutchfield.com/S-BOuZa8CxZC2/p_108R6500CX/Infinity-Reference-X-REF-6500cx.html
ne yazıyor kardeşim orada? RMS POWER RANGE: 5-90RMS değilmi?
peki bu ne demek? bu bu hoparlörün üreticisi dahi bunların 5 rms ile bile çalışabileceğini iddia ediyor demek değilmi? peki bizim ana ünite kaç rms? (4x20peak) muhtemelen 8-10rms flndır ve oda 4ohmda yani bizim ana ünite 3 ohmda 12-15 rms civarıdır değilmi?
peki madem bu hoparlörleri üretici bile 5 rms ile çalışır diyorsa, bizim ana ünite 3ohmda 15rms yapıyor bu gereksinimi 3 e katlıyor ise siz ses alamasınız derken ne demek istiyorsunuz açıklarmısınız?
2) hadi diyelim ben çok atıp tutuyorum, siz değil ben buradaki arkadaşları yanlış yönlendiriyorum o halde aşağıdaki linkde bulunan tüm REVIEWS ları okurmusunuz (umuyorum İngilizceniz iyidir) burada deck, HU, head unit, vs ana ünite demektir.
http://www.crutchfield.com/S-BOuZa8CxZC2/p_108R6500CX/Infinity-Reference-X-REF-6500cx.html
http://www.amazon.com/Infinity-Refe...UTF8&showViewpoints=1&sortBy=byRankDescending
http://www.snapdeal.com/product/infinity-reference-6500cx-2way-component/659144#ReviewHeader
söylermisin kardeşim nasıl oluyorda bu yukarıdaki reviews içersinden en kötü 10-15 kişi amfisiz, direk ana üniteden besleyerek oldukça tatminkar bir performans almış 5 yıldız vermiş?
naısl oluyorda o derece tatmin olmuşlarki yazılarında anfiye gerek bile yok,ana ünitemi değiştirmekten vaz geçtim vs vs vs yazmış?
ha bu gavurlaramı inanmıyorsunuz reklam flnmı diyorsunuz? o halde tamda bu hoparlörler için,tamda yeni seri bir Renault megane için, tamda ülkemizde bulunan bu vatandaş nasıl oluyorda anfisiz oldukça tatmin olmuş?
yorumlar kısmını okuyunuz:
http://www.hepsiburada.com/liste/in...ref6500cx&categoryId=26090&SKU=OTAYTREF6500CX
3) sizden rica ediyorum eğer yorumlarınız tecrübe ile bütün değilse , araştırmanız teknik belgelere, değerlendirmelere göre değilde ali,veliden aldığınız yorumlar neticesinde oluşturulmuş ise hiç yapmayın derim.
tamda ses alamazsınız dediğiniz bu haftasonunda önlere hepsiburadan.com dan aldığım infinity 6500cx taktım, işin dahada komik tarafı buradaki birçok yorumdada okuyabileceğiniz gibi bende arkadaki 6x9 ovallar (alpine sxe-6925s)ler çoktandırda ztn vardı, bu haftasonuna kadarda önlerde infinityden önce alpine sxe-1325s ler vardı.
sizi bilmem ama kendi yorumlarım:
1) sxe-1325s ler orijinale göre çok daha net,berrak,temiz, 28de fln biraz sesde bozukluk var ve orijinale kıyasla biraz bass zayıf
2) sxe-6925s ler ise çok güzel bir tweetera sahip tizler başarılı, midler başarılı, bass kısmında çakma woofer gibi hoş bir bass veriyor benim bu hoparlörler için tek bir olumsuz not vereceğim alan göremiyorum
3) infinity 6500cx ler, bambaşka bir olay, indirdiğim şarkılara kendine özgü bir renk, ses getirmiş, çok berrak,temiz ve doğal çalıyor, tweeterların önde yukarıda olması, midlerin bass reflex gibi bir sistem içersinde çalışması ve aracın ses yalıtımı (motor ve lastik) iyi olması sesden alınacak tada biraz daha tat katmış.
bu sistemden gelen sesi çok amaa çok beğendim, aracın içi bunlarla beraber arkadaki ovallerle oldukça doyurucu ve kaliteli , araca binen woofer varda toplam sisteme en az 2000tl harcadım sanıyor.
üstelik eskiden beni doyuran 16-18 ses ayarı artık öyle 24 fln olmuş değil, ovallerin arka pandizotda olmasından ve sesin daha kolay araç içinde dağılmasındanmı bilmem yada tweeterların üstde konsolda olmasındanmı ve daha kolay dağılmasındanmı bilmem ama şu an aracımda 18 bana fazla bile geliyor.
adana tarafına gelebilecelk arkadaşlara araç zevk ile gösterilir, yakındada videosunu yapacağım bende blackberry bold var video çektim ama sesi çok net kaydemiyorum.
neyle kayıt yapmamı önerirsiniz?