AKÜ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan memolikk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

memolikk

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
teybi açık unutmuşum arabanın misafirliğe gittik 2.5 üç saat sonra geldim tayp açık kalmış araç çalıştı gittim 5 dk sonra stop ettim durdum geri gidecem çalıştırayım dedim akü bitik arkadaşın arabayla çalıştırdık 65 km gittim evin önünde stop ettim tekrar çalıştırayım dedim çalışmadı akü şarj olmazmı 60 km ünalandan kurtköy arası gittim 60 km vardır orası herhalde şarj olmamış akü gittimi ne yapayım sizce :( hep bana tecrübe oluyor ya teyp açık kalmaz dedim kaldı başıma geldi

Akü yeniyse en azından garantisi dolmadıysa şarja verince düzelmesi lazım

Ben de yeni teyp taktırdım gece fark ettim ki kontak tam kapalıyken de teybin led ışığı yanıyor onu düzeltircem kontak tam kapalıyken hiç elektrik gitmemesi iyi, kontak birinci devrede açılsın, ikinci devreye alinca kapanip tekrar açılsın teyp hem şarj ettir hem teybin kablolarina bir baktir bence kardeş

Ben de yeni teyp taktırdım gece fark ettim ki kontak tam kapalıyken de teybin led ışığı yanıyor onu düzeltircem kontak tam kapalıyken hiç elektrik gitmemesi iyi, kontak birinci devrede açılsın, ikinci devreye alinca kapanip tekrar açılsın teyp hem şarj ettir hem teybin kablolarina bir baktir bence kardeş
Sağolasın
Teyp bağımsız çalışıyor kontak kapalı iken de çalışıyor akü yenimi ekimi bilmiyorum arabayı aldığım zaman vardı markası çelik akü problemi yoktu arada teyp i araba çalışmazkende açıyorum yinede iyiydi fakat bu sefer unutuldu kapatmak oda aküyü bitirdi şarj yapacaz tutarsa

Sağolasın
Teyp bağımsız çalışıyor kontak kapalı iken de çalışıyor akü yenimi ekimi bilmiyorum arabayı aldığım zaman vardı markası çelik akü problemi yoktu arada teyp i araba çalışmazkende açıyorum yinede iyiydi fakat bu sefer unutuldu kapatmak oda aküyü bitirdi şarj yapacaz tutarsa

senin sorunun akünde değil sorun şarz dinamosunda 60km gittin ama marş basmıyorsa araban şarz etmiyordur. muhtemelen şarz dinamosunun kömürleri bitmiştir yada diyotları patlamıştır. benim başıma geldi. denemek içinde arabanı gece bir şekilde çalıştır farları duvara karşı gelsin farları aç ve gaza bas far ışıklarında gözle görülür artış oluyors şarz ediyodur ama artmıyorsa sorun şarz dinamusunda

senin sorunun akünde değil sorun şarz dinamosunda 60km gittin ama marş basmıyorsa araban şarz etmiyordur. Muhtemelen şarz dinamosunun kömürleri bitmiştir yada diyotları patlamıştır. Benim başıma geldi. Denemek içinde arabanı gece bir şekilde çalıştır farları duvara karşı gelsin farları aç ve gaza bas far ışıklarında gözle görülür artış oluyors şarz ediyodur ama artmıyorsa sorun şarz dinamusunda
teşekkürler sende hep benim amdadima yetişiyosun sağol kaç tl gitti o zaman pahalimi şarj dinamosu yada kömürü nerden alayim onuda bari söyle :)

Arabanin farlari yaniyordu evet sabah bakktim akü bitik nasil yaniyor bu demiştim şimdi aklima geldi

Arabayı kabloyla tekrar çalıştırdım tur attım geldim ama gene çalışmıyor yokuşa bıraktım salarak çalıştıracağım

​dostum 2 dakika ölçtürsene bir elektrikçide niye kendine işkence ediyorsun?

​dostum 2 dakika ölçtürsene bir elektrikçide niye kendine işkence ediyorsun?
İş ten geç çıkıyorum gidemedim haftasonuda yoğun olucam ama mecburen ilk fırsatta gidecem

Geri