ACİL YARDIM egzos emilsiyon hatası/esp hatası/kalkış destek hatası ve dahası!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yacun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Büyük geçmiş olsun, sıfır araç böyleyse gerçekten ben aracımdan memnunum. Biraz şans biraz talilhsizlik her markanın yeni modelinde böyle sorunlar olabiliyor.

Aldigin yakitla alakali olabilir yalın , enjektorlere pis yakit geldiyse arac kendini koruma amacli arizaya gecirmis olabilirmi ,?
abi buda olabilir çünkü yeni yakıt aldım hemen 5-10 km sonra oldu:S shell 95 oktan yaparmı ya??

Büyük geçmiş olsun, sıfır araç böyleyse gerçekten ben aracımdan memnunum. Biraz şans biraz talilhsizlik her markanın yeni modelinde böyle sorunlar olabiliyor.
teşekkürler abi aman sizinkilerde olması zaman kaybı sadece can sıkıcı bişey araçlar zor alınıyor böyle olaylarda insanı etkiliyor..

abi buda olabilir çünkü yeni yakıt aldım hemen 5-10 km sonra oldu:S shell 95 oktan yaparmı ya??

daha çok istasyon ile alakalı.. Ben yakıt olarak yorumluyorum bunu bi servise git bakalım ne diyecekler

Geçmiş olsun kardeşim neticeyi merakla bekliyorum...
Partikül filtresi tıkandığı zaman sistem kendisini temizler
ken benzer uyarılar verir lakin hepsinin aynı anda çıkması tuhaf...

Geçmiş olsun, derslik bir hata inşaallah en kısa sürede çözülür. Neticeyi bilgilendirirseniz seviniriz.

Geçmiş olsun kardeşim sonuçları diğer clio kullanıcılarıyla paykaş ki önlem olsun :eyv

Aracta yıkama oldumu bazı yıkamacılar motoru temızleyelım derken beyıne su kacırabılıyorlar baska marka bı aracta arkadasımın basına gelmıstı.

Aracı alırken ilk once beyıne sakın su vurdurmayın demıslerdı. aklıma geldı hatırlatım dedım.

ne kadar çok teknolojik o kadar çok sorun...

Bugün kırmızı ışıktan kalkarken normal bir kalkışta araç bir anda güçten düştü ve egzos emilsiyon hatası, esp hatası, kalkış destek hatası ve aklıma gelmeyen birkaç hata daha verdi servis ışığıda yandı... İşin kötüsü araç 2000d/dk yi geçmiyor yani 40km/h nin üstüne çıkmıyor:sinirli sizce ne olmuş olabilir? Bu araçlar ciddi pişmanlıkmı?:asabiaracı kapatıp bekletip tekrar çalıştırdım ama hata geçmedi:mad::pislik
Bende Clio II var 2005 model aynısı bende de olmıştu, sorunu araştırırken gaz potansiyometresi gibi garip parça değişmesi gerekli dediler. Fiyatı ise 4 sene evvel 650TL civarında idi üstelik. Renault servisinden ayrılan ve kendi işini sanayide yapan bir usta ile tanıştım kendisi bir plastik cırt kelepçe ile bu sorunu kökünden çözdü.
Kışın arabayı kullanırken bot kullanıyordum, frene basarken botum direksiyon kutusunun altı yani fren pedalının üzerinde bulunan kablolara değmiş soketlerde oynama olmuş. Bunları yerine taktı ve bir plastik kelepçe ile bu kabloları toparlayıp yukarı çekti ve sıktı işlem tamamen bu kadar, arabamı 2008 yılından beri kullanıyorum bir daha aynı sıkıntı ile karşılaşmadım.
Bence sizde oraya baktırın derim eğer aynı sorun ise çok deil 5 dk lık bir işlem...
Bende ayrıca yine başka soket arızası daha olmuştu o da motorrdan egzosa giden bir kablo; araç altını yıkatırken yerinden oynamış o da düz yolda giderken ara sıra gaz vermeme rağmen aracın yığılmasına, gaz yememesine neden oluyordu onu da aynı şekilde yerine takıp sağlamlaştırdılar. Soketleri yerinden oynatıp duruyorum anlıyacağınız...:)

Geri