Twiputer isimli yol bilgisayarı cihazı, Bahadır Beyin (buick552) 2000 model megane aracına başarıyla uygulanmıştır.
Tüm Renault dostlarına merhaba; Mehmet Bey'in de belirttiği gibi, 9 senedir çok severek bindiğim ve muhtemelen tamamen çürüyene kadar bineceğim Megane SW 'me twiputer cihazını monte ettik. Sanırım bu cihazdan takılan ilk Megane oldu. Öncelikle şunu belirteyim, aslında aracın kendi yol bilgisayarı var, ama LPG ye geçtiğimden beri beni hiç tatmin etmiyordu, ayrıca, dijital görünümlü göstergeleri hep sevmiş biri olarak, gözümün önünde aynı anda bir çok veriyi verebilecek, geceleri şık duracak bir şey olmasını da çok istedim. Hatta inanın, tüm borda paneli dijitale mi çevirsem diyorum
, neyse, Mehmet Bey sağolsun, gerekli denemeleri tamamlamayı müteakip yaklaşık 5-6 günlük bir süre içinde cihazı yolladı. Bütün samimiyetimle belirtmek isterim ki, kendisi son derece ilgili bir insan. Asla sizi yolda bırakmıyor, gerek montaj aşaması, gerek sonrasında, ne istiyorsanız sorabileceğiniz, son derece güvenilir, dürüst ve yardımsever birisi. Alışveriş için en küçük şüpheniz olmasın. Cihaz da oldukça şık bir cihaz. Şaşılacak derecede de doğru değerler veriyor. Kullanması da çok kolay, 3500 deviri geçince sesli ve ışıklı ikaz vermesi için ayar yapmıştım, bizim küçük kız çok sevdi bunu, sık sık ara gazla 3500 deviri geçip ışıkları yansın da bizim kızın hoşuna gitsin diye uğraşır olduk. Görenler şaşırıp kalıyor. El yapımı diyorum, inanmıyorlar. Enjeksiyonlu her LPG veya benzinli araca uygulanabileceği kanaatindeyim. Sadece hız değerlerinin okunması belki problem olabilir ki, Mehmet bey sanırım bunun bir yolunu biliyordur. Benim aracımda hız sensörü yokmuş. ABS li olduğu için hız bilgisi ABS beyninden alınıyormuş. Önce sol ön tekerlekteki ABS kablosundan bağlantı yaptık. Twiputer çok yanlış hız değerleri gösterince internetten hız bilgisi bağlantı şemasını buldum, elektrikçiye çıktısını verdim, o da gösterge tablosunun arkasından bağlantı yapmış. Tam olarak hangi kabloya bağladı bilmiyorum, benim verdiğim şemayı kullandı mı onu da bilmiyorum. Belki deneme yanılma yoluyla bulmuştur, ama sonuçta aklınızda bulunsun ABS li araçlarda hız sensörü olmasa da (normalde şanszımanın oralarda bir yerde dururmuş bu sensör) hız bilgisi mutlaka alınıyor. Devir ölçümü zaten enjektör kablosundan alınıyor, motor sıcaklığı, iç sıcaklık ve dış sıcaklık sensörleri sayesinde her türlü sıcaklık hakkında bilgi sahibi de olabiliyorsunuz. Çok seveceğinize emin olabilirsiniz. Fotoğrafı nasıl yayınlayacağımı çözdüğüm anda sizlere resim de yayınlarım. Mehmet Bey'e tüm yardımları ve bana karşı gösterdiği sabır
nedeniyle tekrar teşekkür ediyor, böyle bir cihazı ortaya çıkarabilmekteki başarısı için de ayrıca tebrik ediyorum. Umarım daha bir çok başka başarılı projeler de görürüz.