yanıldığınız birkaç husus var bunlar arasında:
1) 1.5 dci'da kullanılan şanzıman Getrag marka Alman üretici tarafından üretilmiş ve model numarası 6DCT250 olan şanzımandır asla ve asla sağlam bir şanzıman değildir,
piyasada ford,citroen,Renault tarafından dizel otomatiklerde ve benzinli otomatiklerde kullanılan bu şanzıman sadece amerikada ve sadece ford tarafından 200,000 şanzımanı geri çağrılmış, adına trouble shooting record hazırlanmış gerçektende sıkıntılı bir şanzımandır. sorunu ise inner output shaft,outer output shaft,shaft seal ve clutch özetle içersindeki 2 şaft,şaft keçesi vede baskı balatası son derece sıkıntılı bir şanzımandır.
2) şanzımanın limiti 280tq özetle yazılımlı gezdiğiniz bu edc şanzımanla büyük risk almaktasınız
3) şanzıman oranlarına birebir sahibim, edc li aracada sahibim, bir önceki aracımda düz 1.5 dci dı ve kesinlikle 5inci vitesler birebir aynı değil bunda abartı sayılacak derecede yanlışsınız.
düz 5 de 5inci vitesde her 1000rpm başına aracım 50km yapardı özetle 100km/h ile giderken 2000rpm di düz vitesli 1.5dci bana inanmıyorsanız buradaki bir çok 1.5 dci düz vitesli araca sahip arkadaşa sorabilirsiniz, hatta 1.5 dci 75hpler bundan bile uzun 5de 110km/h 2000rpm yani 1000 devir başına 55km/h
oysa edc de 5inci vitesde 40km/h yani yakından uzaktan bile geçmez, aynen önceden belirtiğim gibi edc 6ıncı vites ile düz 5in vites oranları aynı bunu soracak olduğunuz heryerde teyit ettirebilirler.
sanırsam sizdeki yanlış 2 kasa önceki clio ile meganın edclisinin oranlarını karıştırmak çünkü ancak ozaman yakın oluyor (o halde bile doğru olmasada,yakın
)
4) 13 yıldır otomotiv sektöründeyim asla ama asla bir üreticinin iddia ettiği verilerin fazla çıktığını görmedim, tam aksine hep iddia edilen gerçekten düşüktür.
özetle Renault aracım 3.8lt yakıyor dediyse ben hep 4.9lt ler gördüm asla Renault 3.8lt dedi ve ben 2.8lt yaktım diyen görmedim işin içinde yazılım, gösterge hatası, ince lastik, yokuş aşağı,arkadan rüzgar vs olmadıkça .
bu sebeble Renault edc şanzıman clio 4 için daha fazla yakıyorcasına veri vermişse ben ona inanırım açıkcasıki aynen dedikleri gibi bendede düze göre fazla yakıyor birebir aynı koşullarda.
edc şanzıman bu kadar daha az yakıyor, bu kadar daha hızlı vs ise Renault neden bunca megane,fulence,clio4,latitude modellerinin teknik verilerinde 1-2sn geciktirsin daha fazla yaktırsınki mantığınızı anlayamadım?