- Konuyu Başlatan
Direksiyon kutusundan ses gelmemesi garip geldi.Benim aracım da 2014 model eylül ayında aldım aracımı şu an 7bin kmde.3bin kmden beri lanet sesle kullanıyorum arabayı.
direksiyon kutusu olduğuna %100 eminmisiniz , acep duyduğunuz sese viraj denge çubuğu sebeb olabilirmiki?
bendeki direksiyon 2012 ve 2013lerden %katrilyon farklı neden derseniz 2012 ve 2013 olan tam 23 adet clio4 var şirketimizde,altımda çalışan 6 kişide 2013 olan icon var bende 2013 olanını 40bin km sürdüm ve emin olun direksiyon sertliği, tepkisi, hissi tek başına yetiyor farklıyım demeye, araca biner binmez evet bu direksiyon çok daha sert ve net diyorsunuz ve tek bir tık ses gelmiyor, her koşulda, parke taşı,kaldırım, kasis hepsinde denedim ama tık yok.
aklıma şu an sizin yorumunuz sonrasında takılıan şu oldu, acaba edc olan versiyonlarda gerek edc şanzıman boyutu,gerek lüksü yada üretim bandı gibi sebeplerle direksiyon kutusu farklı olabilirmiki?
neyse yakında ztn şanzımanı kontrol ettirmek için servise gitcem gitmişken farklımı diye sorarım ama sizde aracınızda gelen sesin viraj denge çubuğundan gelip gelmediğine net hakim olmaya çalışın olmazsa.
eğer aracınızdaki ses sabah soğuk havada biraz daha belirgin aracı kullandıkça hafifte olsa azalıyorsa, kasis gibi yerlerde daha belirgin ise viraj denge çubuğu olma olasılığı daha yüksek.