Yol bilgisayarı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tiryaki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tiryaki

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bugün kangoo nun depoyu fulledim.Fulledikten sonra Km sıfırladım .birde ilk defa ortalama değerini sıfırladım.Sıfırlamadan önce Kalan kısmında 918 km gösterirken sıfırladıktan sonra değer sürekli düşmeye başladı :918 917 916 vb..
bu neden böyle oldu anlamadım bu konuda bir fikri olan var mı yoksa servislik bişey mi ?

Yol bilgisayarı, kalan kilometre bilgisini hesaplarken ortalama tüketiminizi dikkate alır. Km'yi sırfırladığınız andan itibaren ortalama tüketim de ilk anlarda sürekli değişir ama yavaş yavaş dengeye oturmaya başlar. Sürekli değişmenin sebebi de budur. Tahminimce kalan km bilgisi şöyle hesaplanır:
={Depodaki yakıt(L)/Ortalama Tüketim(L)} X 100

bende yeni aldım kangoomu yanlız yol bilgisayarında anlık kullanım, kalan yakıtla ne kadar daha yol giderim vs şeyler yazmıyor bi skıntı mı var anlıyamadım. şimdiden teşşekurler :)

Gösterge tablosunun resmini çekerseniz yardimci olurum

Gösterge tablonuza baktım. serviste bilgisayara bağlayarak yol bilgisayarını actırabilirsiniz sizinki açık değil servis halleder eğer ankaradaysanıź yardimci olurum yada istanbuldaysaniz inanlar renault servisine başvurabilirsiniz

teşekkür ederim istanbuldayım ne kadara halledebilirim :soru

Onu servis ile görüşmeniz gerekir

Yol bilgisayarı aktif edilebilir,servisler bu işi kabul etmiyor bilginize...

attachment.php

Geri