dün akşam benim başıma da benzer hatta aynı olay geldi..! :berbat
benzin ışığı yandıktan sonra yaklaşık 30 km kadar mesafe katettim. 2012 model symbol'ümde yol bilgisayarındaki menzil bilgisi 56 km'den düştüğü anda benzin ışığı yanmaya başlıyor ve menzil bilgisinde ----- (tireler) görünmeye başlıyor.
her zaman benzin aldığım benzinciden 40 TL'lik (tam 9,5 litre) benzin aldım. arabaya binip çalıştırdığımda benzin ibresinin yükseldiğini gördüm. ancak benzin ışığının sönmesini ve menzil bilgisinin güncellenmesini beklerken bunlardan hiçbiri olmadı..! :soru
refleks olarak hemen sayaçları sıfırladım, ama değişen birşey olmadı..
tabi eve gelir gelmez hemen forumlara hücum
Altuğ yazdıklarını harfiyen uyguladım ve herşey normale döndü..
eline sağlık, teşekkürler..
İzninle ben adım adım tekrar edeyim:
1. Yol bilgisayarı düğmesine basılı tutarak kontağı açıyoruz (arabayı çalıştırmıyoruz). kontağı açıktan göstergelerdeki ibreler adeta dans edercesine hareket etmeye başlıyorlar. aynı zamanda yol bilgisayarı ekranında tuhaf karakterler görünüyor. bu sanırım normal bir durum, paniğe kapılmaya gerek yok.
3. Göstergeler hareket ederken yol bilgisayarı düğmesine 2 defa daha basıyoruz. bu esnada yol bilgisayarında farklı değerler görünmeye başlıyor.
4. KM sıfırlama düğmesine basıyoruz.
5. Arabayı çalıştırıp benzin ışığının sönüp sönmediğini ve menzil bilgisinin düzelip düzelmediğini kontrol edebilirsiniz.