Ben şehirdışı ist-samsun arasında 5litrenin altını görmedim şehiriçi istanbulda ortalama hız 20 civarlarında 8.3 litre gösteriyor tabi kaba taslak eski usul hesaplamalarıma göre 100tl lik mazotla istanbul trafiğinde 200-230km yapıyor. Bu değer aracı ne kadar trafiğe sokmazsam o kadar artıyor eğer tamamen trafikte kullanırsam 200km bile görmuyorum.
Bana görede benim aracım çok yakıyor 4litre şehir dışı yakanı biliyor hatta 3 kusur diyenler vardı inanmıyorum ya bizdeki arabalarda sıkıntı var yada onlarda anormallik var
Aracınızı kullanış biçiminiz de önemli. Mesela taner arkadaşımız sürekli eco modunda kullanıyor. o mod da isteseniz de performanslı kullanamıyorsunuz. ayrıca yokuş, hava durumu, trafik çok etkiliyor. Ben mesela şehir dışı 110 km. de sabit gidersem 5,5 -6 arası ama 120 km üstü gidersem de 6 yı geçmiyor. ancak 90 a sabitleyip kullandığımda 4,3 ü bende gördüm. E basınca ivmelenmesi hoşuma gittiği için bende yavaş gidemiyorum 110 un altına düşmüyorum. Sonuç olarak ve bir megane 3 edc kullanıcısı olarak; araçlarımız yeni teknoloji megane 4 lere göre belki bir tık fazla tüketiyor olabilir ( mekanik aşınma vs. de katacak olursak ) ama çevresel faktörler ile sürüş yakıtı etkileyen en önemli sebepler arasında.