Yakıtı çok yakıyor.. ya sizinki?

clio sembol den ağırmı? sembol kullanıcıları baya az yakıyor diyolar. ozaman sonuç olarak en yakın zamanda tüpü taktırıyoruz :)

1.4 8valf Cliom km'de 0,25 yakıyo şehir içi

1.2 az yakmaz 1.6 ile eş değerdir yakıt oranı..Motor küçük olunca ister istemez perfonmansı düşükk oluyor bu nedenle biraz gaza dokunduğun zaman yakıt oranı artıyor bu da pek cazip gelmiyor
1.2 sadece şehir içi kullanımı için uygundur..
Şu mantık her zaman yanlıştır..''Küçük motor her zaman az yakar'' diye bir düşünce kabul edilemezdir

Kesinlikle katılıyorum. 1.2 motoru aynı modelin daha yüksek hacimli motorlusu gibi kullanmaya çalışıyorsan o zamn işler değişir. Sen en iyisi şehir trafiği hızına ayak uydur. Boş yolda hız yapma tak 4 e sabit 70 75 km hızla tın tın tın yoluna bak. Bak o zamn nası az yakıyo :D

konu üzerinde 2 hafta geçmiş ama ben yine de mesaj yazmak istedim,
1.2 motor şehir içi ideal; tabi ani hızlanma beklersen,istersen haliyle normalden daha çok yakar.
mantık basit: ani hızlanma ve yavaşlamadan kaçın, arabada 2500 devirde vites yükselt zaten farkedeceksin daha az yakıtla daha çok km yaptığını. ama bir anda olacak şey değil, alışkanlık haline getirmek gerek. bende de var bu huy ama yollarda oluyo öyle sataşan eden, dayanamayıp hemen geçiyorum spor sürüş moduna sonra bas basabildiğin kadar, eeee nooluyo, yakıt artıyo. araç da çok yakmaya başlıyo haliyle. en iyisi edepli sürüş, uzun km, düşük yakıt sarfiyatı. ama arada da basmak lazım zira sağırlaşmasın araba demi:)
lpg mantıklı geliyor aslında ama ben benzinli kullanmaktan keyif alıyorum.zaten araba hafta içi yatıyo, varsın hafta sonu da yakıtı yaksın. o sürüş keyfini lpg de alamam ki...

Bildiğim kadarıyla bizim araçlar 1280kg faz2'ler daha ağır. BU kadar ağırlığı neresine koymuşlar bu aracın anlamıyorum. 1.2 kullandım 1 ay, 8.5 lt yakıyodum ş.içi ş.dışı da 7 yakıyordum. 1.4 aracımda ise, tamam performans daha iyi ama hala 1.6 megane 1 aracımı ararım. 1.4 ş.içi 7.5 ş.dışı 6lt yakıyor. Bu devirde en iyidi DCi gerisi yalan.

konu üzerinde 2 hafta geçmiş ama ben yine de mesaj yazmak istedim,
1.2 motor şehir içi ideal; tabi ani hızlanma beklersen,istersen haliyle normalden daha çok yakar.
mantık basit: ani hızlanma ve yavaşlamadan kaçın, arabada 2500 devirde vites yükselt zaten farkedeceksin daha az yakıtla daha çok km yaptığını. ama bir anda olacak şey değil, alışkanlık haline getirmek gerek. bende de var bu huy ama yollarda oluyo öyle sataşan eden, dayanamayıp hemen geçiyorum spor sürüş moduna sonra bas basabildiğin kadar, eeee nooluyo, yakıt artıyo. araç da çok yakmaya başlıyo haliyle. en iyisi edepli sürüş, uzun km, düşük yakıt sarfiyatı. ama arada da basmak lazım zira sağırlaşmasın araba demi:)
lpg mantıklı geliyor aslında ama ben benzinli kullanmaktan keyif alıyorum.zaten araba hafta içi yatıyo, varsın hafta sonu da yakıtı yaksın. o sürüş keyfini lpg de alamam ki...

:D ya tabiki şimdi akıllı uslu gidiyorsun yanından hızını tespit edemediğin bir araç geçiyor, yol müsait bas basabildiğin kadar allah ne verdeiyse gerçi aracım tam olarak açılmadı ama 170 görüyorum aracı yakalıyorum geçemediğim için :D geri düşüyorum, arada oluyor dediğin gibi gençlikde basmadıktan sonra ilerisinde hiç basamıyorsun,açık konuşmak gerekirse araca fazlaca yükleniyorum galiba yakılan benzinde normal ;)

bende 2002 1,4 var ist sehir trafiginde 28-30 kurus yakıyor, lastikler energy saver, %10 diyorlar ama %5 civarı etki etti.sehir ii 7lt sehir dısı, ist-izmir arası 5,6 litre yaktı aracım. 1,2 ile sadece sehir içinde ve fazla hızlanmadan devirli kullanırsan arac az yakar, ama zorlarsan 1,6 dan cok yakar.
benim fikrim asla tüp takma..

bende 2002 1,4 var ist sehir trafiginde 28-30 kurus yakıyor, lastikler energy saver, %10 diyorlar ama %5 civarı etki etti.sehir ii 7lt sehir dısı, ist-izmir arası 5,6 litre yaktı aracım. 1,2 ile sadece sehir içinde ve fazla hızlanmadan devirli kullanırsan arac az yakar, ama zorlarsan 1,6 dan cok yakar.
benim fikrim asla tüp takma..

doğru sölüyorsun devirli kullanıldığı sürece normal yakacaktır,işte bazen ayağımızaa engel olamıyoruz basıyoruz,

Geri