aracım neden çok aşırı yakıyor

Ortalama yakıt nedir. Sağlıklı olması için sifirlayip enaz yüz km sonra gösterdiği değeri bilelim ayrıca örnek vermek gerekirse benim aracım aldığımda bakım yapıldı ve hep 4 lt lerde kullandım. Şuan bakım zamanı geldi artı kış olmasindan dolayı 5.8 gösteriyor. 2014 Clio faz 1 joy 75 bg

arkadaşlar sorunum düzeldi gibi çünkü düz yolda 9 10 lt /100 gösteren yol bilgisayarı 4.8 - 5.5 arası gidip geliyor. debriyaj baskı balatayı değiştirdim. renault flash servis te ümraniyede cihaza bağlandı pompa ve enjektörcüde kontrol edildi. sıfır hata ile geri gönderdiler. temizletmediğim sensör kalmadı. araca bakım yapılalı 1000 km yeni oldu. aynı şekilde belirtileri olanlar debriyaja baktırsın. motordaki yakıt tüketimini direkt etkileyen ilk parça debriyaj olduğunu öğrendim.

arkadaşlar sorunum düzeldi gibi çünkü düz yolda 9 10 lt /100 gösteren yol bilgisayarı 4.8 - 5.5 arası gidip geliyor. debriyaj baskı balatayı değiştirdim. renault flash servis te ümraniyede cihaza bağlandı pompa ve enjektörcüde kontrol edildi. sıfır hata ile geri gönderdiler. temizletmediğim sensör kalmadı. araca bakım yapılalı 1000 km yeni oldu. aynı şekilde belirtileri olanlar debriyaja baktırsın. motordaki yakıt tüketimini direkt etkileyen ilk parça debriyaj olduğunu öğrendim.
Geçmiş olsun. Peki kullanımda debiryajda sorun yaşıyor muydunuz. Nasıl öğrendiniz debriyajdan olduğunu. Şunu için soruyorum bende megane 3 105 hp dci manuel var 62000 de debriyajı kaçırmıyor ama sanki fazla yukarıda kavrıyor gibi belki benimde yakıt tüketimi düşürebilir değiştirirsem.

öncelikle debriyaj çok yukarda kavrıyordu ve 2 milimlik bir bir pedal kavrama noktası vardı. kalkışlarda düz yol dahil çok titreme oluyordu rampadaki kalkışlardagaz vermeme rağmen devir düşüyor daha fazla gaz istiyordu araç. baskı balatayı sökünce anladım ki tam zamanında doğru olanı yapmışım değiştirerek. baskı üzerindeki hidrolik rulman neredeyse birbirinden ayrılacak gibiydi.(1.den 2 ye vites takılmasının sebebi bu bence). gözle göremesek de hissetmeden kaçırıyormuş. internetteki debriyaj kaçırma nasıl anlaşılır adlı videodaki araçların baskısı artık son demlerini yaşadığı için devir artıyor volan ile balata tutunamadığı için devir artıyor ama araç hareket etmiyor. benim araçta böyle bir sorun görmedim. tek sorun yakıt idi. 2 katı yakıyordu 7-8 arası ortalamam vardı /100 de. aracım artık kafa kaldırıyor 1. viteste ve pati çekiyor

Geri