Yakıtı çok yakıyor.. ya sizinki?

suskunn86

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arakdaşlar 2500 km yaklaşık olarak aracım, şehir içi ve şehir dışı karışık kilometreye 300 bin civarı yakıyor, tüp taktırmayı düşünmüyor değilim.. nedersiniz düşermi ,(1,2 benzin )

1.2 benzinlinin 1.6 benzinliyle hiçbir farkı yok yakıt açısından..benim aracımda 300 yakıyor..bikaç arkadaş var 1.2 cliosu olan onlarınkide 300kuruş yakıyor anlamadım gitti...nerde 1.2 nin hesaplı oluşu:)

1.2 nin vergisi düşük diyelim bari :D

he bi o var işte:)

ya işte 1,2 yaptık torkunu yükselttik diyorlar ya,sorun ordan kaynaklanıyor heralde 7000 km ye geldiğinde yakıt düşüyor diyorlar ama aslı varmı bilmiyorum,en iyisi tüpe geçiş yapmak arkadaşlar ..

1.2 benzinlinin 1.6 benzinliyle hiçbir farkı yok yakıt açısından..benim aracımda 300 yakıyor..bikaç arkadaş var 1.2 cliosu olan onlarınkide 300kuruş yakıyor anlamadım gitti...nerde 1.2 nin hesaplı oluşu:)

1.2 az yakmaz 1.6 ile eş değerdir yakıt oranı..Motor küçük olunca ister istemez perfonmansı düşükk oluyor bu nedenle biraz gaza dokunduğun zaman yakıt oranı artıyor bu da pek cazip gelmiyor
1.2 sadece şehir içi kullanımı için uygundur..
Şu mantık her zaman yanlıştır..''Küçük motor her zaman az yakar'' diye bir düşünce kabul edilemezdir

Yüksek devirlerde kullandığın sürece yakıtı düşüremezsin, vitesleri 2500 devir gibi yükselt devirli olarak sadece 5. viteste kullan...:eyv

1.6 300 yakıyorsa 1.2 150 falan yakmalı eğer küçük motor az yakıyor mantığı varsa halbuki benim arabamda 1.6 ların çoğu ile aynı yakıyor :)

bu tür arabalar uzun yolda az yakar..benim araçta gördünüz 4.9 yaktım şehirdışı..düz vites olsa 4.5 a çok rahat düşürürdüm..:)

Hep derim agirlik guc iliskisi diye. 1.2 motora 1000kg karoseri yaparsan( motor dahil) cok yakmasi muhtemel

Geri