Yakıt tüketimi megane 2

Merhabalar yakıt tüketimi ile ilgili konuları araştırıyorum.2. el megane 2 aldım 1.6 16v bva benzinli otomatik şanzıman. yakıt tüketiminin fazla olduğunu düşünüyorum. hafta sonu hariç her gün işe gidip geliyorum 20 km yol yapıyorum. araç yol bilgisayarında ortalama tüketim 11.7 . yeni aldığım için uzun yol yapma fırsatı bulamadım genelde şehir içinde kullanıyorum.50 liralık benzin aldığımda 90-100 km arası yol yapabiliyorum.kullanım olarak ta aracı yormayacak şekilde ve devirli kullanıyorum acaba yakıt tüketimi normal mi.bu duruma göre lpg taktırmayı düşünüyorum.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Yakışı normal görünüyor. Zaten fabrika verisi de 1.6 BVA için 10.7 lt şehir içi. (Şehir dışı 6, karma 7.7 lt.) Arada o kadar fark normaldir.

Merhabalar yakıt tüketimi ile ilgili konuları araştırıyorum.2. el megane 2 aldım 1.6 16v bva benzinli otomatik şanzıman. yakıt tüketiminin fazla olduğunu düşünüyorum. hafta sonu hariç her gün işe gidip geliyorum 20 km yol yapıyorum. araç yol bilgisayarında ortalama tüketim 11.7 . yeni aldığım için uzun yol yapma fırsatı bulamadım genelde şehir içinde kullanıyorum.50 liralık benzin aldığımda 90-100 km arası yol yapabiliyorum.kullanım olarak ta aracı yormayacak şekilde ve devirli kullanıyorum acaba yakıt tüketimi normal mi.bu duruma göre lpg taktırmayı düşünüyorum.

Benim aracım 1.9 dizel ve kış aylarında 9lt/100km idi şimdi yaz ayına geldik diye tahmin ediyorum 8.5lt/100km şehir içi oldu sizin aracınız benzinli normal gibi gözüküyor ama net bir bilgim yok başka kullanan arkadaşlar var ise 1.6 benzin onlarla karşılaştır derim

teşekkürler. lpg düşünmeliyim o zaman

Geçilen mesafe 1690km
Ortalama 7,9lt
Ş.dışı 250 km
Kalanı ş.içi.
7,9*1,22=9,7lt lpgye tekamul ediyor.

1.9dci motor için bir hayli yüksek değerler ki kaldı ki Megane 2'nin dizelleri ekonomiktir. Ben 23km ortalama da 5.2lt ile geziyorum. Normalde şehir içi 5.5lt dir megane 2 1.5dci 80bg araç.. Aksi giden bir durum var ama anlamadım. Umuyorum ki düzelir. Ancak özelikle yeni alınmış araç için servise sokturtamanızıı öneririm.

aldığınız yakıttanda olabilir yakıt ince oldumu biraz daha fazla yakma ihtimal, var ben nezaman opetten dizel plus alsam daha cabuk bitiyor :) ama enerji içeçeği içirmiş gibide gidiyor yani :yer

Son tüketim değerlerimiz:
Full ş.içi
Ortalama hız:18,5 km/h
Ortalama lt:9,8 lt/100km
LPGye döüştürünce: 9,8*1,23=12 lt lpg tüketimi
2,05ten alınırsa:25 krş.

Merhaba ,
Son tüketim ;
Megane 2 HB 1.6 16v manuel şehir içi LPG 40 TL ye 235 km yol yaptım .

Gittiğiniz yoldaki trafik ve gittiğiniz hız ortalamanız önemli.. Otomatik ve Benzinli bir araç için 11lt'ler normal. 4 vitesli olmasının dezavantajı bence bu..
yakıt tüketimini sıfırlayıp manuel alıp ekonomik vites değiştirmeyi deneyin. Maksat maksimum ve minimum limitleri belirlemek.. Tork konvertorlü olduğu için ilk kaşlarda gaza yüklenmeyin. Devirli kullanmanız fazla yakmasına neden olacaktır.

Geri