Yakıt tüketimi megane 2

Bende ilk etapta benzinli sandım kesin dizelse çok yüksek
Egr temizliği
Turbo basınç sensörü
Turbo boruları ve intercoolerda hava kaçağı varmı
Hava fltresi
Mazot filtresi
Icine koyulan yağ
Kullanılan mazot
Nasıl kullandığınız
Hepsi etkiler incelenmesi lazım
Full depo ile ne kadar yol gidiyorsunuz
Belki yol bilgisayari yanlış gosteriyor

Benim 2010 model megan sedan aracım var aracı kullanmasını bilerseniz eğer çok az yakar aracım dizel uzun yolda 110 geçmediğim taktirde 4.0 litre yakıyor şehir içi ise sakin kullanım da 5.5 litre bundan iyisi olamaz.

Benim 2010 model megan sedan aracım var aracı kullanmasını bilerseniz eğer çok az yakar aracım dizel uzun yolda 110 geçmediğim taktirde 4.0 litre yakıyor şehir içi ise sakin kullanım da 5.5 litre bundan iyisi olamaz.

Kullanım gayet sakin kullanımdı ama bizim seyir 120 140 arası idi ve 7.5dan aşağı göremedim şehir içi bu 9.5 ise sakin kullanımda yani biraz gaza dokununca 10-11 gibi değerlere çıkıyorum nereye götürdüysem çok normal bu arabanın yakması bu kadar dediler.

Bende ilk etapta benzinli sandım kesin dizelse çok yüksek
Egr temizliği
Turbo basınç sensörü
Turbo boruları ve intercoolerda hava kaçağı varmı
Hava fltresi
Mazot filtresi
Icine koyulan yağ
Kullanılan mazot
Nasıl kullandığınız
Hepsi etkiler incelenmesi lazım
Full depo ile ne kadar yol gidiyorsunuz
Belki yol bilgisayari yanlış gosteriyor

yol bilgisayarını bilemicem şöylede söyleyebilirim 1000km yol yapıldı bir buçuk depo bitti şehir dışı 120 140km arası bakımlara gelince hepsini yaptırdım bilgisayara bağladığımız zaman hiç bir sensörde veya aracın motor parçalarında sorun göstermiyor turbo borularında çatlak patlak yok açıkcası turboyu açtırıp ellettirmek istemiyorum

Kullanım gayet sakin kullanımdı ama bizim seyir 120 140 arası idi ve 7.5dan aşağı göremedim şehir içi bu 9.5 ise sakin kullanımda yani biraz gaza dokununca 10-11 gibi değerlere çıkıyorum nereye götürdüysem çok normal bu arabanın yakması bu kadar dediler.

Üstadım neresi normal allah aşkına 1.5 dizel araba 85 beygir güç üretiyor aslı astarı senin yaktığın yakıtı 2.0 tdi 140 beygir passat ve 2.0 opel insignia'lar 170 beygir güç üreten bu makinalar bu kadar yakıyor.

Öncelikle aracınıza güzel bir carbon clean yaptırın 100 tl ye halledersiniz güzel bir periyodik bakıma sokun yağı mutlaka 5w40 kullan ince yağ kullan.
Ve aracın kullanımı gerçekten çok önemli eğer şoförlüğün iyiyse bu dediğim değerleri yakalarsın.
Kimisi sakin kullanıyorum diyor araba kullanmayla alakası yok. Siz bu dediklerimi yaparsanız ve gerçekten aracı yormadan sakin kullanırsanız eğer uzun yolda 4.0 litre şehir içi 5.5 litreyi çok rahat görebilirsin. Depoyu fullediğim zaman uzun yolda 1150 km sehir içi 1000 km rahatlıkla gidiyorum.
Adam sakin kullanıyorum diyo atıyo 3 vitese 30 km hız ile gidiyo bu ne kadar sakin kullanım aracın anasını ağlatıyor resmen.

Üstadım neresi normal allah aşkına 1.5 dizel araba 85 beygir güç üretiyor aslı astarı senin yaktığın yakıtı 2.0 tdi 140 beygir passat ve 2.0 opel insignia'lar 170 beygir güç üreten bu makinalar bu kadar yakıyor.

Öncelikle aracınıza güzel bir carbon clean yaptırın 100 tl ye halledersiniz güzel bir periyodik bakıma sokun yağı mutlaka 5w40 kullan ince yağ kullan.
Ve aracın kullanımı gerçekten çok önemli eğer şoförlüğün iyiyse bu dediğim değerleri yakalarsın.
Kimisi sakin kullanıyorum diyor araba kullanmayla alakası yok. Siz bu dediklerimi yaparsanız ve gerçekten aracı yormadan sakin kullanırsanız eğer uzun yolda 4.0 litre şehir içi 5.5 litreyi çok rahat görebilirsin. Depoyu fullediğim zaman uzun yolda 1150 km sehir içi 1000 km rahatlıkla gidiyorum.
Adam sakin kullanıyorum diyo atıyo 3 vitese 30 km hız ile gidiyo bu ne kadar sakin kullanım aracın anasını ağlatıyor resmen.

Arkadaşım öncelikle aracım 1.5 dci değil 1.9 dci 120 beygir güç üretiyor bunu göz önüne alarak konuşalım lütfen periyodik bakımlarının tamamı yapıldı man marka hava ve yağ filtresi tam adını bilmiyorum mazot filtreside man olması lazım diye biliyorum 5w40 yağ koyduk markayı net hatırlamıyorum castrol olabilir aracıda her türlü kullandım hoyratta kullandım hemen hemen aynı değerde vitesi ikibin devirlerde de yükselttim aşağı yukarı aynı yolda 0.5 oynadı diyebilirim.

Değerli arkadaşim. Motor fabrika çıkış degerleri zaten 6.8 lt. Sizin arac hem yuksek hacimli hem 10 yaşinda hem orjinal dışı jant ve lastikte bir de üstüne kış ayindayiz. Beklenti 5.0 lt olacak ise araci degistirin derim. Onun haricinde verdiğiniz degerler aracinizin şuanki durumuna dair normal gibi duruyor. Kazadiz sürüşler.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Değerli arkadaşim. Motor fabrika çıkış degerleri zaten 6.8 lt. Sizin arac hem yuksek hacimli hem 10 yaşinda hem orjinal dışı jant ve lastikte bir de üstüne kış ayindayiz. Beklenti 5.0 lt olacak ise araci degistirin derim. Onun haricinde verdiğiniz degerler aracinizin şuanki durumuna dair normal gibi duruyor. Kazadiz sürüşler.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşım öncelikle şöyle diyeyim ben araştırdım internet verilerinde şehiriçi 7.1 yazıyor ortalama 5.4 100kmde yazıyor 195/65 15"jant ile aracımda 205/55 16" jant var sadece jant ile bu yakıt olayı bir buçuk iki katına çıkıyorsa jantları değiştireyim hiç sorun değil herhalde böyle bir sorunla karşılaşan olmadı daha veya 1.9 arabası olan kimse yok

Son düzenleme:
Aynen bende bu sitelere bakarak ve arkadaşlarımın arabalarını göz önünde bulundurarak konuşuyorum dün uzun yol yapıldı araba ile 120km max hız ile yakıt tüketimi 6.6 ya kadar düştü ama gel gelelimki veriler yine yüksek fabrika verilerine göre yüksek hadi kış olduğunuda varsayalım avarajı varsaylım uzun yolda 5.5 denmiş bilmiyorum bekliyorum öyle en kötü ihtimal ile arabayı satacağım mercedes veya vw alacağım aynı motor hacmi olan arabalar 120-130km hızlarda 6-5.5 civarı yakıyor uzun yolda

Geri