Yağ basıncı Sorunu, Akü sorunu, vitesi P'ye Alın, El freni sorunu

recine28

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Değerli forum üyeleri;
2004 model scenic 2, otomatik vites, 1.6 16V aracım var.

Aracım ilk önce yağı değiştirin diye uyarı verdi (servis ışığı falan yanmadan) yağı değiştireli 2500km olmuşdu.
Temmuz 2013 de değiştirmiştim.

3 hafta önce uzunca yağan yağmur sonrasında, arabam çalışmadı.
verdiği hatalar
Yağ basıncı Sorunu, Akü sorunu, vitesi P'ye Alın, El freni sorunu.
araç marş basmıyor, kapıları camları ışıkları vs çalıştırıyor ama marş da en ufak bir tık yok.
ön kaputu falan açtım, akünün altında su birikttiğini farkettim.
şırnak merkezdeyim, sanayiden usta çağırdım. usta baktı sigortalara falan değişen birşey olmadı.
aracı bilgisayara bağlıyorlar ''bilgisayar araç ile iletişim kurulamadı'' dedi.
usta beyni yanmış olabilir dedi ve beyni söktük silopi de beyin tamiri yapan elektirikçi bir ustaya gönderdik.
silopideki usta '' araç bir yerden şase yapmış ve bir kaç tane entegreyi yakmış'' dedi.
beyin geldi ama gene aynı sorun hiç bir değişiklik yok.
başka bir megane arabadan sigorta kutusu taktık gene aynı sorunlar devam ediyor.
silopideki usta arabayı bana gönderin muhtemelen şase devam ettiğinden aynı arıza devam ediyor dedi.

Bu tip sorunlarla karşılan varsa veya bir fikir vereceklerin yorumlarını bekliyorum.
Hepinize saygı ve selamlar...

Aracınızın yağını değiştirmişsiniz ama kilometre sayacını sıfırlamamışsınız.''yağı değiştirin'' uyarısına gelip Kilometre sıfırlama tuşuna uzunca basın sıfırlanacaktır.Bunun aracın arızası ile bir ilgisi yoktur.

Scenic'ler genelde hava filitresini değiştirmek için çıkardığımız metal bölümün ordan su alıyor.İlk önce bunu halletmeye bakın.Benimde su alıyormuş bobinin biri ıslandı 2 ay önce aynı şekilde çalışmadı aracım.Ama olayı erken farkedince sorunu hallettik.Bi bobinleri kontrol edin isterseniz belki ıslanmıştır.

Aracınızın yağını değiştirmişsiniz ama kilometre sayacını sıfırlamamışsınız.''yağı değiştirin'' uyarısına gelip Kilometre sıfırlama tuşuna uzunca basın sıfırlanacaktır.Bunun aracın arızası ile bir ilgisi yoktur.

Scenic'ler genelde hava filitresini değiştirmek için çıkardığımız metal bölümün ordan su alıyor.İlk önce bunu halletmeye bakın.Benimde su alıyormuş bobinin biri ıslandı 2 ay önce aynı şekilde çalışmadı aracım.Ama olayı erken farkedince sorunu hallettik.Bi bobinleri kontrol edin isterseniz belki ıslanmıştır.
yağ ekledikten sonra km yi sıfırladım.
bencede metal bölümden şüpheleniyorum su alma konusunda.
bobin dediğiniz ateşleme bobinlerimi?

Geri