Xenon ve tuvturk

Merhabalar hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanın. Ben aracın eski sahibi egemen. Uzunlar led zaten bildiğim kadarıyla xenonları değiştirmeniz yeterli. Far ayarları yapılıydı zaten siz gene kontrol ettirin.

Güray Bey cevabınızı görünce ve bu konunun daha önce açıldığını görünce çok mutlu oldum. Aslında araç forumun eskilerinden:) Ben yeniyim. Aracı galeriden satın aldığım için bir önceki sahibi Egemen Bey'e ulaşamadım. Aracın muayenesi de 5 Aralık'ta geçti. İş yoğunluğu ve farlardan dolayı muayeneye gidemedim. Şu far işini çözüp bu hafta gitmek istiyorum.

Egemen Bey'in youtube'dan paylaştığı bir video var.
https://www.youtube.com/watch?v=vS6xYsocBbw&feature=youtu.be
Bu videoda yorum kısmında arkadaşın birisi muayene için sorun yaratıp yaratmayacağını sormuş ve yaratmayacağı bilgisi verilmiş.
Ama tam emin olmak için direk takan tedarikçi arkadaşlarla görüşmeyi düşündüm fakat internette Arslan elektronik yazdığınızda bir dünya firma çıktı karşıma ve Tuzla'dakinin iletişim bilgilerini bulamadım.
ROjm2G.png
[/URL][/IMG]

Bu işi bugün çözüp randevu almam için değerli yardımlarınıza ihtiyacım var. thetuzla
Aracın plakasını görünce Egemeni aradım konuştuk [emoji4][emoji4].Kendiside az önce yorum yazdı.Xenonları söktürün. Led olanlarıda muayenede led olduğunu iletin sorun çıkmayacaktır. Bende 3 seneyi doldurdum xenonları söküp gittim.İlk muayenesiydi aracın sizinde ilk olacak egzos muayenesinide unutmayın. Muayeneye gitmeden önce tüm lambaları ki parklar dahil kontrol edin. Silecek suyu dahil [emoji4][emoji4][emoji4]

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

xenon ları mutlaka söktürün.. led olanlar içinde bilinçli olarak gitmek gerekiyor. şöyle ki ben bu konuda bilgi sahibi olmadığım için o anda personele bir şey söyleyemedim.. personel de tam karar veremediği için heyet gibi toplanıp karar verdiler.. belki de bunlar orjinal veya bunlar led desem kararları değişir miydi bilemiyorum ama sonuç olarak ağır kusur ile muayene tekrarı olacak..

kısa farlar H7 için bulabildiğim en ucuz fiyat tanesi 9 TL. sis farları için şimdilik sadece osram bulabildim tanesi 30 TL dediler.. sis ler için daha ucuz birşey bulmam lazım zaman da daraldı cumartesi tekrar muayene var.

akşam far ampul değişimi için biraz bakayım dedim.. kısa far lar için internet videoları işe yarar gibi. kaput u açınca sağ ve soldaki kapaklar ile onların alt bölgesinde ki karşılık kapakları ile kısa far ampülleri bizler tarafından da sökülebilir gibi gözüküyor..

ama benim için sorun sis far ampül değişimi.. forum da okuduğum yorumlarda sis far hizasına kolunu soktuğunda ele gelen bir kapaktan söz edilmiş idi ama kısa far kapakçıkları gibi birşey değil.. aracın altına fener tutarak baktım ama geçme bir plastik kapak tarzında birşey var gibi geldi bana.. resmini de çekmek sonradan aklıma geldi..

yorum ve düşüncelerinize göre bu akşam resim çekebilirim diye düşünüyorum.

şu anda çözmem gereken 2 konu var..

1) sis far ampul en ucuz
2) sis far ampul değişimi / sökülmesi

xenon ları mutlaka söktürün.. led olanlar içinde bilinçli olarak gitmek gerekiyor. şöyle ki ben bu konuda bilgi sahibi olmadığım için o anda personele bir şey söyleyemedim.. personel de tam karar veremediği için heyet gibi toplanıp karar verdiler.. belki de bunlar orjinal veya bunlar led desem kararları değişir miydi bilemiyorum ama sonuç olarak ağır kusur ile muayene tekrarı olacak..

kısa farlar H7 için bulabildiğim en ucuz fiyat tanesi 9 TL. sis farları için şimdilik sadece osram bulabildim tanesi 30 TL dediler.. sis ler için daha ucuz birşey bulmam lazım zaman da daraldı cumartesi tekrar muayene var.

akşam far ampul değişimi için biraz bakayım dedim.. kısa far lar için internet videoları işe yarar gibi. kaput u açınca sağ ve soldaki kapaklar ile onların alt bölgesinde ki karşılık kapakları ile kısa far ampülleri bizler tarafından da sökülebilir gibi gözüküyor..

ama benim için sorun sis far ampül değişimi.. forum da okuduğum yorumlarda sis far hizasına kolunu soktuğunda ele gelen bir kapaktan söz edilmiş idi ama kısa far kapakçıkları gibi birşey değil.. aracın altına fener tutarak baktım ama geçme bir plastik kapak tarzında birşey var gibi geldi bana.. resmini de çekmek sonradan aklıma geldi..

yorum ve düşüncelerinize göre bu akşam resim çekebilirim diye düşünüyorum.

şu anda çözmem gereken 2 konu var..

1) sis far ampul en ucuz
2) sis far ampul değişimi / sökülmesi

Hocam eski aracımda sis farı yoktu. Benden önceki kullanıcı süs gibi görünen led sis farları takmıştı ve ancak elektrik bağlantısı filan yoktu. muayene esnasında da sis farları yanmadığı için hafif kusurlu geçti araç dedi. Ben de üstelemedim orijinal değil onlar diye.
Yani kısa farlar önemli ama sis farı led ya da xenon gibi farklı birşey olması ağır kusurlu sonucu mu doğurur. Yani ben de yanmadığı halde hafif kusurlu geçtiyse siz de sıkıntı çıkmaması lazım.

sol ön sis farı o anda yanmadı zaten.. ama sis farlarına " onaysız takılmış xenon " ibaresi ile ağır kusur verdi..

sol ön sis farı o anda yanmadı zaten.. ama sis farlarına " onaysız takılmış xenon " ibaresi ile ağır kusur verdi..

vay anasını hiç yanmasa hafif kusurlu xenon yansa ağır kusurlu ozaman. ne saçma iş

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Araç ilk kez muayeneye girecek. İş nedeniyle yoğun olduğumdan sorunsuz bir şekilde tekte geçmesi önemli. Peki arka tavan lambasında çakar sorun yaratır mı?

ve Xenonlar mercek far burada merceği sökmek gerekir mi? Yoksa sadece ampulünü değiştirebiliyor muyuz?

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Araç ilk kez muayeneye girecek. İş nedeniyle yoğun olduğumdan sorunsuz bir şekilde tekte geçmesi önemli. Peki arka tavan lambasında çakar sorun yaratır mı?

ve Xenonlar mercek far burada merceği sökmek gerekir mi? Yoksa sadece ampulünü değiştirebiliyor muyuz?

Xenonlarin mercekli olması önemsiz zira mercekten ziyade otomatik far yükseklik ayarı ve basınçlı far yıkama sistemi şart xenonlu araçlarda... bu yüzden siz xenon ampulü sökün ve halojen ampul takın. Ancak şöyle bir durum da var. O mercekler xenon ampül merceği ise halojen ile istenildiği gibi aydınlatmaya bilir. Bu muayenede bir sorun teşkil eder mi bilmiyorum...

Muayeneden bugün gectim arkadaşlar. Tavan fren lambasindaki çakar geçti sisler xenondu ama sökmüştüm o da geçti 2019akadar rahatiz

Geri