Cok aceleci davraniyosun biraz sabret 2senelik ehliyetim var ama 15 yasindan beri arac kullaniyorum 1 senedirde dizel clio kullaniyorum mesela ornek vermek gerekirse vites duserken 1500 devire indiginde dusuruyorum hizli bi sekilde yavasliyorsam sirali vites dusmek eziyet gibi geliyor bana sakin yavasliyorsam yukarda yazdigim gibi devir saatine gore hareket ederim fakat genel olarak motoru dinlerim ayriyetten motorun titremesini bekleme cok dusuk devirde tam yanmayan mazot kurum yapmaya basliyor ve uzun vadede motor performansi dusuyor bunlarin hepsini arastirarak arastirdiklarini da uygulayarak ogrenebilirsin ben oyle yapiyorum birde durmadigin surece 1ci vitese atma 1ci vites motoru cok yorar ek soru 1 icin mesela 4ten 3e dustugunde devir saati 2200 2300 civari veya biraz daha altindaysa yaptigin dogrudur
ek soru 2icin vites degistirmek icin muhakkak debriyaja basmak gerekir zaten basmasan debriyaja vites atmaz zorlarsan sanzimana zarar verirsin
biraz uzun oldu ama yardimci olabildiysem ne mutlu bana
ek soru 2icin vites degistirmek icin muhakkak debriyaja basmak gerekir zaten basmasan debriyaja vites atmaz zorlarsan sanzimana zarar verirsin
biraz uzun oldu ama yardimci olabildiysem ne mutlu bana