Merhaba abilerim ve kardeşlerim. 3 aydır 2006 hb clio arabamı kullanmaktayım. Bu süre zarfında Tekirdağ'a da gidip geldim. Vites yükseltmelerinde hiçbir sıkıntım yok. Arabayı sarsıntısız bir şekilde kaldırıyorum. Gel gelelim vites düşürürken ki problemlerimi hala çözemedim. Yani diyelim yolda 3.viteste giderken birden yavaşlamak zorunda kaldım. Tekrar arabayı vitese takarken hız göstergesine mi bakmalıyım yoksa arabaın devir göstergesinemi. Arabayı birinci vitese atsam durup dururken aşırı yavaşlamak zorunda kalıyorum ve benzinde daha fazla yakıyor haliyle. Hemde yavaşladıktan sonra arabayı birinci vitese atınca araba bir kendi kendine bir itekleniyor. 2. vitese atsam vites kolu ilk önce titriyor, daha sonra mesafe kat ettikten sonra titreme kesiliyor. Yani ben şimdi vites düşürürken nasıl bir yol izlemiyim, bana ne tavsiye edersiniz acaba ?
EK SORU 1:
Arkadaşlar birde ben motor freni yaparken diyelim 60 ile gidiyorum 4.viteste, yavaşlıyacaksam az bir fren ile arabanın hızını düşürüyorum ki vitesi 4.ten 3'e attığımda motora fazla yük gelmesin diye. bu doğru mudur?
EK SORU 2:
Motor freni yaparken ayağımızla debriyaja bir defa bastıktan sonra diyelim 4.vitesten 3 - 2 şeklnide inebilir miyiz yoksa her vites düşüşte debriyaja tekrar basmak şart mı?
EK SORU 1:
Arkadaşlar birde ben motor freni yaparken diyelim 60 ile gidiyorum 4.viteste, yavaşlıyacaksam az bir fren ile arabanın hızını düşürüyorum ki vitesi 4.ten 3'e attığımda motora fazla yük gelmesin diye. bu doğru mudur?
EK SORU 2:
Motor freni yaparken ayağımızla debriyaja bir defa bastıktan sonra diyelim 4.vitesten 3 - 2 şeklnide inebilir miyiz yoksa her vites düşüşte debriyaja tekrar basmak şart mı?
Son düzenleme: