Vites düşürmek ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan saho
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

saho

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba abilerim ve kardeşlerim. 3 aydır 2006 hb clio arabamı kullanmaktayım. Bu süre zarfında Tekirdağ'a da gidip geldim. Vites yükseltmelerinde hiçbir sıkıntım yok. Arabayı sarsıntısız bir şekilde kaldırıyorum. Gel gelelim vites düşürürken ki problemlerimi hala çözemedim. Yani diyelim yolda 3.viteste giderken birden yavaşlamak zorunda kaldım. Tekrar arabayı vitese takarken hız göstergesine mi bakmalıyım yoksa arabaın devir göstergesinemi. Arabayı birinci vitese atsam durup dururken aşırı yavaşlamak zorunda kalıyorum ve benzinde daha fazla yakıyor haliyle. Hemde yavaşladıktan sonra arabayı birinci vitese atınca araba bir kendi kendine bir itekleniyor. 2. vitese atsam vites kolu ilk önce titriyor, daha sonra mesafe kat ettikten sonra titreme kesiliyor. Yani ben şimdi vites düşürürken nasıl bir yol izlemiyim, bana ne tavsiye edersiniz acaba ?

EK SORU 1:

Arkadaşlar birde ben motor freni yaparken diyelim 60 ile gidiyorum 4.viteste, yavaşlıyacaksam az bir fren ile arabanın hızını düşürüyorum ki vitesi 4.ten 3'e attığımda motora fazla yük gelmesin diye. bu doğru mudur?

EK SORU 2:
Motor freni yaparken ayağımızla debriyaja bir defa bastıktan sonra diyelim 4.vitesten 3 - 2 şeklnide inebilir miyiz yoksa her vites düşüşte debriyaja tekrar basmak şart mı?

Son düzenleme:
Kalkışlar haricinde 1. vitese hiç bir zaman geçmemeni öneririm

anlıyorum. peki 3. vitesten 2. vitese geçtğimde vites kolunun titremesi normal mi? (yani sanki duran arabayı 3.viteste kaldırıyormuşçasına bir titreme)

Abi, mesela 10 km/h ile giderken de mi 1. vites kullanmayalım?
10 km/h ile giderken 2. vitese attığımda çok yavaş hızlanıyor. Bilgilendirirseniz sevinirim.

şöförlük yeni galiba. bunların hepsinin zamanla farkına varırsın. yani motor sesinden araba vites istediğini belli eder. vites düşürdüğünde titreme oluyorsa aracın hızı yada devri vitese uygun değil bir vites daha düş. vites küçültürken tek tek düş. illa devir saatine bakacaksan onları kendin tesbit et. mesela 85 km den aşağı hızda 5. viteste gidersen araba baygın gidiyor. bu 1.5 dci 90 lık olan için. birde ok işaretleri gösteriyor senin araçta varmı bilmiyorum. varsa onlardan yararlanabilirsin

Abi, mesela 10 km/h ile giderken de mi 1. vites kullanmayalım?
10 km/h ile giderken 2. vitese attığımda çok yavaş hızlanıyor. Bilgilendirirseniz sevinirim.
10 km ile giderken tabiki 1 düş. 2 ye almak için biraz daha gaza dokun sonra ikiye al. yani senin söylediğin olmasın araba yavaş hızlanmasın. devirli kullanmak lazım aşırıya kaçmadan.devirsiz kullanmak motora zarar verir. fazla devirli kullanmakta fazla yakıt demektir ortasını bul işte. zamanla alışılacak bir şey bu

10 km ile giderken tabiki 1 düş. 2 ye almak için biraz daha gaza dokun sonra ikiye al. yani senin söylediğin olmasın araba yavaş hızlanmasın. devirli kullanmak lazım aşırıya kaçmadan.devirsiz kullanmak motora zarar verir. fazla devirli kullanmakta fazla yakıt demektir ortasını bul işte. zamanla alışılacak bir şey bu

Teşekkürler abi, benzinli araçta sorun yaşamıyordum da dizelde yeniyim ondan.

Bu isin Sirri motor sesidir bu dizelde de benzinlide de aynidir.zamanla hepsi olusacaktir sizdede.

LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aynen kardeşim dizel daha devirli kullanılmak ister alışırsın

şöförlük yeni galiba. bunların hepsinin zamanla farkına varırsın. yani motor sesinden araba vites istediğini belli eder. vites düşürdüğünde titreme oluyorsa aracın hızı yada devri vitese uygun değil bir vites daha düş. vites küçültürken tek tek düş. illa devir saatine bakacaksan onları kendin tesbit et. mesela 85 km den aşağı hızda 5. viteste gidersen araba baygın gidiyor. bu 1.5 dci 90 lık olan için. birde ok işaretleri gösteriyor senin araçta varmı bilmiyorum. varsa onlardan yararlanabilirsin

Bu isin Sirri motor sesidir bu dizelde de benzinlide de aynidir.zamanla hepsi olusacaktir sizdede.

LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok teşekkür ederim, galiba işin püf noktası biraz tecrübe ve zaman. Hepsi oturucak diye umuyorum. Daha 3 aylık araba kullanıcısı iken 10 yıllık araba kullanan gibi olmak istiyorum. :)

Geri