Uzun yolda yakıt

Eski aracım clio 2 1.2 16v ile 5 lt ortalama ile bursadan samsuna gidiyordum
38-39 lt 750 km yol yapıyordum

ben cliom ile bursaya 5.5 lt ile gittim...
çok zorlamadan kararında 110 nu geçmeden kullanınca bir depo ile 825 km yaptım..

bende 2002 1,4 var ist izmir 5saat 40 dk da gittim, arac 150 yi gördü, genelde 110-130 arasıydım, ama asla ani hızlanmadım , virajlarda fazla frene basmadım, gazdan cekip yavaslayıp caprazlama güvenli girdim, ve yavas yavas hızlanmalar yaptım.. az yakmak içi yavas gitmekten daha önemlidir bunlar. ve ortalama 5,6 lt benzin tüketimi ile izmire vardım.

1.6 meganela şehiriçi 5.6 yakmak megane rs le 4.0 yakmak gibi bişey imkansız yani:)ş.dışı ortalamam 4.9 o da gebere gebere:) kamyoncularla muhabbet ede ede:D

1.2 clio hemen hemen 1.6 meganela aynı yakıyor uzun yolda fazla basmazsan belki biraz daha az yakr diye düşünüyorum..

Sürüş tarzı ve yol güzergahı bunda en büyük etken, aracı sattığım için ortalama hızı bilmiyorum. İsteyen inanmayabilir problem yok kimseye kanıtlama zorunda değilim. Ancak 7 yıl 2 sıfır kasa bindiğim aracında yaktığını söylüyorum. İşin özeti benzinliler LT fiyatı pahalı olduğu için, bize çok geliyor. Devir Dci devri, isterse benzinli ile aynı değerde yaksın fiyattan kazanıyor.

Senin araba nasıl 1280 kg yanlışın olmasın benzinli araç o kadar olmaması lazım benim araç 1260kg:)

Abi üşenmedim, elimdeki katalog'a baktım, yenilerden bizim 1.4'ü kaldırdıklarından verileri yok. Evet biraz fazla söylemişim, senin araç 1250KG benim araçta 1220KG. Her şekilde megane 1 sedan'dan ağır. Artık yakıt'a bakmıyorum moral bozmamak için. :)

manisadan-ankaraya gittim geldim giderken 6.4 ortalama yaptım dönüşte ise 6.2 litre genelde yolun %75 ini cruise control ile 110 a sabitleyerek gittim karanlık olunca da 120-130 civarı gittim.

manisadan-ankaraya gittim geldim giderken 6.4 ortalama yaptım dönüşte ise 6.2 litre genelde yolun u ini cruise control ile 110 a sabitleyerek gittim karanlık olunca da 120-130 civarı gittim.
Güzel değer Burak...:eyv

clioII 1.2 16v ile samsun trabzon arasi 340 km, sehirici de 10 km yapmis olsam, gidis gelisle toplamda 690 km, 80-90 km ile 185 lira yakiyor. bu da km de 270bin lira gibi bi rakam.

ayni aracla ayni yolda 100-110 hizla 285 bin yakiyor. aradaki fark cokda onemsenmeyecek kadar bence. kamyoncularla muhabbete girmiyorum onun icin :)

Geri